Ardahan Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı Açılışı Düzenlenen Törenle Yapıldı

Ardahan Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı açılışı düzenlenen törenle yapıldı

Ardahan Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Bilime sahip olanlar Bilime değer veren ülke ve insanlar hayata daha hakim olurlar" diye konuştu.
Ardahan Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Osmanlı İmparatorluğu, çağını okuyamadığı için, çağının gereklerine ayak uyduramadığı için parçalandı, yok oldu ve 24 parçadan 1 parça olan Türkiye Cumhuriyeti elimizde kaldı, yani daha önceden sahip olduğumuz 24 parçadan ancak 1 parçasına sahip olabildik. Gerçekten de bilime sahip olanlar, bilime değer veren ülkeler ve insanlar bilirler, hayata daha hakim olurlar" diye konuştu.

Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ayrıca amaçlarının Ardahan Üniversitesi'ni dünya üniversitesi yapmak olduğunu belirterek, "Hayat gerçek anlamda bir mücadeledir. İyi ile kötünün, güzel ile çirkinin, karanlık ile aydınlığın mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyeti, Ardahan gibi son noktada, yani Türkiye'nin diğer bir ucuna üniversite açarak karanlığa karşı aydınlık meşalesini yakmıştır" şeklinde konuştu.
Törene katılan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Ömer Demir, Ardahan'da üniversitenin önemli bir misyonu üstlendiğini, özellikle sınır ili olması nedeniyle bölgede bir sinerjinin yakalandığını ifade ederek, "Türkiye'de böyle yeni kurulan üniversiteler hızlı bir gelişme gösteriyorlar. Aynı zamanda bulundukları bölgeyi de geliştiriyorlar. Bu anlamda biz de yönetim olarak tam destekliyoruz. Biz üniversitelerin uluslararasılaşmasını istiyoruz" diye konuştu.
Üniversite ortamlarının gerek öğrenci ve gerekse de öğretim görevlileri için kendini rahatlıkla ifade edebilen yerler olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Demir, şunları konuştu: "Üniversiteler özgürlüğün geniş olduğu ortamlardır. Belki bir yerde söylenmesi garipsenen bir şey, üniversite ortamında rahatlıkla söylenmelidir. Doğruların yanlışların tartışıldığı yerler olmalı üniversiteler. Doğru olma potansiyeli yüksek ama tartışmaya açık görüşlerin konuşulduğu yerdir üniversiteler. Dolayısıyla
öğrencilerin kendilerini rahatlıkla ifade edebileceği yerler olmalıdır üniversiteler. Yönetimimiz, üniversitelerde daha özgür, araştırma görevlilerin kendini daha güvende hissettiği bir ortam oluşturmayı amaçlıyor. Üniversitelerimizde öğrenci ve öğretim görevlilerimiz daha özgür hissetmeliler."
Akademik yılı açılış töreninde daha sonra Kafkas Üniversitesi Konservatuar Bölümü öğrencileri tarafından bir müzik dinletisi sunuldu.
Törene, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Gürcistan Ahıska Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tina Gelashvilli, Gürcistan Ahılkelek Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Roin Kovrelişvili, çok sayıda yetkili ve öğretim görevlisi katıldı.
Tören, Ardahan Meslek Yüksek Okulu sosyal tesislerinde verilen yemekle sona erdi.