Siyasilerin başörtüsü yaklaşımı olumlu

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, iktidar ve muhalefetin başörtüsü sorununu çözme konusunda olumlu bir duruş sergilediğini söyleyerek, 'İnanıyorum ki bu sorun çözülecek' diye konuştu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, başörtüsüyle ilgili siyasilerin olumlu bir duruş sergilediğini, sorunun en kısa zamanda çözüleceğine inandığını söyledi.
Hematoloji Uzmanlık Derneği tarafından Antalya'nın Belek Beldesi'nde düzenlenen Avrasya Hematoloji Kongresi'ne katılan Özcan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başörtüsü tartışmalarını değerlendiren YÖK Başkanı, bir öğrencinin kılık ve kıyafetinde dolayı dersten çıkarılması durumunda ilgili kişi hakkında soruşturma başlatılacağını belirtti. Öğrencilerin hiçbir nedenle dersten çıkarılamayacağının altını çizen Özcan, 'Sadece başörtüsü değil başka nedenlerle de olabilir. Dersin ortasında, hele sınavda öğrenciyi sınıftan çıkartmak çok yakışıksız' dedi.
ÜSTELİK TAKTIĞI ŞAPKA
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi'nde sınav günü bir öğrencinin kılık kıyafeti nedeniyle sınıftan çıkarılmasını üzerine üniversitelere yazı gönderdiklerini hatırlatan Özcan, 'O yazının içinde hiç başörtüsü geçmemiştir. Zaten öğrenci başörtüsü değil şapka gibi bir şey giyiyormuş. Şapkasıyla atıldığı için bunu doğru ve mevzuata uygun bulmadık. Mevzuata uygun olmadığını, mevzuata uygun davranışın tutanak tutmak olduğunu ve bunun disiplin kuruluna havalesinin gerektiğini söyledik' şeklinde konuştu. Başörtüsü sorunun siyasiler tarafından çözebileceğini ifade eden Özcan, son günlerde iktidarıyla muhalefetiyle soruna olumlu bir yaklaşım sergilendiğini dile getirdi. Başörtüsü sorunun en kısa zamanda çözüleceğini inandıklarını söyleyen Özcan, özellikle üniversiteye kız öğrencilerin rahatlıkla girmeleri konusunun halledileceğine olan inancını yineledi.
FONKSİYONLARI DEĞİŞECEK
Bir gazetecinin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidar olmaları durumunda YÖK'ü kaldıracağına yönelik açıklamalarını hatırlatması üzerine Özcan, fonksiyonlarının değişebileceğini kaydetti. Özcan, 'Mesela kaç tane mühendise, doktora ihtiyaç var? O türden çalışmalar yapan, bu yönde ittiren bir kurum olmalı. Gerçekten değiştirmek istiyoruz' dedi.