Bakan Atalay: Vatandaşa güçlük çıkaran polisler tek partili dönemdeydi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, jandarmanın ve polisin halkın huzuru ve mutluluğu için görev yaptığını belirterek, ''Emniyet güçlerinin vatandaşa güçlük

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, jandarmanın ve polisin halkın huzuru ve mutluluğu için görev yaptığını belirterek, ''Emniyet güçlerinin vatandaşa güçlük çıkardığı dönemler geçti. O, tek parti dönemindeydi, geçti o dönemler. Öyle güçlük çıkaranların da biz teşkilattan atmasını biliriz.'' dedi.

Bakan Atalay, Kırşehir'in Akpınar ilçesinde yapımı tamamlanan Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Amirliği binaları ile Kırşehir'deki Polis Meslek Yüksekokulu'nun açılış törenlerine katıldı. Atalay, açılışlarda yaptığı konuşmada, hükümet konaklarının bir şehrin simgesi olduğunu belirterek, bakanlığı döneminde ülkedeki bütün hükümet konaklarını elden geçirdiklerini söyledi.

Halkın güven ve huzur içinde yaşaması için emniyet teşkilatının gece gündüz çalıştığını vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

"Vatandaşımıza karşı daima güler yüzlü ve daima şefkatli olacağız. Emniyet güçlerinin en önemli iki kuruluşu olan polis ve jandarma gerek şehirde gerek şehir dışında ve köylerde vatandaşımıza tavrında tutumunda çok büyük bir değişme olmuştur. Bizim özellikle son dönemde bütün gayretimiz polisi ve jandarmayı vatandaşımızla iç içe ve onların güvenini kazanarak, hizmet üretmelerinin yolunu açmışızdır. Ben burada emniyet müdürüne jandarma komutanına valiye ve sizin hemşehriniz olan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'a sesleniyorum; o eski devirler geçti, polisin jandarmanın vatandaşa güçlük çıkardığı dönemler geçti. Onlar o eski tek parti döneminde kaldı. Türkiye'de artık demokrasi var. Millet iradesi hakim ve biz hepimiz vatandaşa hizmet üretmek için varız. Güvenlik güçleri vatandaşın güvenliğini sağlayacak. Bu güvenliği sağlarken de onun hakkını hukukunu koruyacak. Hukuka uygun davranıp, özellikle işkence kötü muameleyi asla kabul etmiyoruz, bunlar yok eğer onu yapanlar olursa biz teşkilat içinde barındırmayız."

Kırşehir'in Akpınar ilçesindeki Hükümet Konağı ve Emniyet Amirliği binalarının açılış törenlerine, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Aslan, Abdullah Çalışkan, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Polis Okulu Müdür Müslim Kılıçaslan da katıldı.

Atalay, Akpınar İlçe Emniyet Amirliğinin açılış töreninde, amirlik binasındaki nezarethaneleri de gezip güvenlik kameralarını inceleyerek, bilgi aldı. Atalay, Emniyet Genel Müdürü Köksal'ın yazdığı Amirlik Teftiş Defteri'ni de imzaladı.