Uruguay'dan ithal edilen 6 bin 223 angus ve herefort Mersin Limanı'na giriş yaptı

Artan et fiyatlarını düşürmek için Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) düzenlediği ihale kapsamında Uruguay'dan ithal edilen 6 bin 223 angus ve herefort cins

Artan et fiyatlarını düşürmek için Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) düzenlediği ihale kapsamında Uruguay'dan ithal edilen 6 bin 223 angus ve herefort cinsi büyükbaş hayvan Mersin Limanı'na geldi. 22 gün süren yolculuk sırasında 14 büyükbaş hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Uruguay'dan 22 gün önce yola çıkan angus ve herefort cinsi 6 bin 223 büyükbaş canlı hayvan taşıyan Panama bandıralı ''Zein-1'' adlı gemi Mersin Limanı'na yanaştı. Hayvanları gemiden boşaltmak için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Mersin Veteriner Sınır Kontrol Noktası ve Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hekimlerince çalışma başlatıldı. Daha sonra taşımada kullanılacak 300 kamyon ve TIR'ların dezenfekte işlemleri yapıldı.

Gemiden indirilen hayvanlar araçlara yüklenerek Adana, Diyarbakır ve Ankara'daki EBK'nin tesislerine gönderildi. Hayvanların bir gün bekletildikten sonra kesimlerine başlanacağı bildirildi. Bu arada, 22 gün süren yolculuk sırasında 14 büyükbaş hayvanın telef olduğu öğrenildi. Mersin Limanı'ndan Temmuz ayında da angus cinsi 8 bin 280 büyükbaş hayvan Türkiye'ye giriş yapmıştı.