Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener: Beşiktaş maçı kırılma noktası

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, pazar günü oynayacakları Beşiktaş maçının kendileri açısından kırılma noktalarından birisi olduğunu söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, pazar günü oynayacakları Beşiktaş maçının kendileri açısından kırılma noktalarından birisi olduğunu söyledi.

Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensupları ile yaptığı sohbet toplantısında gündemi değerlendirdi. Beşiktaş maçının kırılma noktalarından biri olduğunu kaydeden Şener, "Beşiktaş maçı bizim için dünyanın sonu değil ama kırılma noktalarından bir tanesi. Çünkü son iki haftada aldığımız kötü sonuçlara bir tane daha kötü sonuç eklersek bu pek hoş olmaz. Tabi ki kaybetmek dünyanın sonu değil ama kaybı düşünmüyoruz. İki kötü sonuçtan bir büyük takımı yenip çıkışa geçersen bu daha sempatik olur." diye konuştu.

Son haftalarda yaşanan kayıpların kendilerini üzdüğünü dile getiren Şener, "Takımımızın başında profesyonel ama Trabzonspor'un içinden gelen bir hoca var. Son haftalarda kaybettiğimiz puanlar hiç hoş değil. Bunlar geçen sezon da vardı. Tek tesellimiz bunların sezon başında olması. Telafi imkanımız var. Kayıplar olmasa tabi çok daha iyi olurdu. Manisaspor maçında öndeyken geri düştük. Daha önce bu Beşiktaş'a da, Fenerbahçe'ye de oldu. Üzüntü veriyor ve moral bozuyor ama dik durmak lazım, biz de duruyoruz." dedi.

-KONGRE SÜRECİ-

Aralık ayında yapılacak kongrede aday olup olmayacağına ilişkin net bir açıklama yapmayan Şener, bu süreçte kongreyi çok gazla gündemde tutmanın takımı etkileyebileceğine vurgu yaptı. Kongre için daha önlerinde süre olduğuna işaret eden Şener, "Kongreden çok bahsetmek, 'şu adaydır, adaydır' demek sorun alabiliyor. Ben mümkün mertebe kongre sürecini konuşmayı uzağa çekmek istiyorum. Adayım desem sorun, demesem sorun olur. Aday olacaksam bunu çıkar açıklarım. Ama biraz daha vakti var diye düşünüyorum."

Başkan Şener, medyada bazı isimlerin 'tek başıma olursa aday olurum' gibi beyanatlarda bulundukları, kendisinin böyle bir şartının olup olmadığı sorusana ise şu cevabı verdi:

"Aday olursam, 'tek gelirim' düşüncesi bende olmaz. Demokratik bir adamım. Bu kulüpte öyle bir şart olmaz. Bizim kulüp şu anda kendi ayakları üzerinde durabilen ekonomisinden bahsedilen bir kulüp haline geldi. Türkiye'den 4 tane Real Madrid çıkmaz ve Trabzonspor hiçbir zaman İstanbul takımlarının bütçesine ulaşamaz. Bu bir gerçek. Bunu en iyi bilenlerden bir tanesi de benim."

Saha sonuçlarının aday olup olmayacağını da etkilemeyeceğinin altını çizen Şener, daha önce aday olduğunda da çok iyi sonuçlar alınmadığını hatırlattı.

-İÇ TRANSFERDE SON DURUM-

İç transferde teknik direktör Şenol Güneş ile yaptıkları görüşmeler doğrultusunda hareket ettiklerini kaydeden Başkan, "Hocamızla devre arasında ne gibi transferler yaparız onları konuşuyoruz. Bizde para sorunu yok. Futbolcu 'paramı alamıyorum' diyemez. Sezon sonunda sözleşmesi biten oyuncular var, onları zaman içerisinde hallederiz diye düşünüyorum. Çoğu ile anlaştık bir iki tanesi kaldı. Hoca 'sözleşme yapalım derse' onlarla da yaparız." ifadelerini kullandı.

Selçuk İnan'ın, 'Başkan Sadri Şener kongreyi kazanırsa imza atarım' açıklamasını da değerlendiren Şener, "Selçuk ile uzun bir süre önce uçakta beraber yolculuk ettik. Orada bana imza için kongreyi bekleyeceğini söyledi. Ben nedenini sorduğumda, 'Size alıştık. Paramızı rahat rahat alıyoruz. Manisaspor'da bir yönetim değişikliği sırasında paramı alamamıştım' dedi. Bende ona Trabzonspor'da bu tür sorunların hiçbir zaman olmayacağını söyledim. Selçuk ile bir problem olacağını sanmıyorum. Çok iyi bir oyuncu. Benim kişisel görüşüm, biraz iddialı bir görüş olacak ama ben kulüp başkanıyken Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin benden habersiz oyuncu alacağını tahmin etmiyorum, yanılabilirim ama sanmıyorum. Selçuk'tan sonra iç transferde Ceyhun, Egemen ve Yattara ile konuşacağız ama şu anda gündemimizde Beşiktaş maçı." ifadelerini kullandı.

Takım olarak ligin en iyi kadrolarından birine sahip oldukları ifade eden Şener, "Beşiktaş'ın ve bizim üst düzey takımlarımız var. Buna yürekten inanıyorum, zaten inanmasam bu kadar para vermem. Bana göre son 15 yılda yakalanan en iyi kadroya sahibiz." dedi.

Trabzonspor'un hedefinin hep şampiyonluk olduğunu belirten Şener, lig başlarında yaşanan kayıplara bakarak karar vermenin yanlış olacağını vurguladı.

Şener, görevi süresince en çok üzüldüğü iki şeyine geçtiğimiz sezonki Kasımpaşa ve bu sezonki Liverpool maçları, en çok sevindiği şeyin ise kulübün bir çok alanda sınıf atlaması olduğunu söyledi.

Başkan Şener, Bursaspor ile Gaziantepspor arasındaki tatil edilen maçı da hakemin tamamlaması gerektiğini savundu.