Sungurbey Anaokulu 2010-2011 eğitim-öğretim yılına başladı

Sungurbey Ana Okulu törenle 2010-2011 eğitim-öğretim yılına başladı. Açılış törenine Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkan Vekili İdris Bayra

Sungurbey Ana Okulu törenle 2010-2011 eğitim-öğretim yılına başladı. Açılış törenine Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkan Vekili İdris Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Gençlik ve Spor Müdürü Metin Kaplan, Çevre ve Orman Müdürü Metin Süzgeç, Sungurbey Kurucusu Celal Avşar, Sungurbey Eğitim kurumları Genel Müdürü Nihat Çelebi, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Sungurbey Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nihat Çelebi yaptığı açılış konuşmasında okulun tarihi hakkında bilgi verdi. Çelebi, "1992 yılında okulumuzun arsası kurucumuz sayın Celal Avşar tarafından alınarak inşaatına başlanmış 1993 yılında lise binamız eğitim öğretime başlamıştı. 1994 yılında ilköğretim okulu eğitime başlamış bunun yanında sosyal tesisler yapılmıştır. Arsanın alınışı ve binaların yapılmasında tüm harcamaları kurucumuz sayın Celal Avşar bey yapmıştır. Kendisine yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, "İlimizin eğitim hizmetlerinde müstesna yerinde bulunan Özel Sungurbey Eğitim Kurumlarının yetkililerini bu kurumların saygıdeğer öğretmenlerini, bütün herkesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına tebrik ediyoruz. Özel sektörün eğitim adına faaliyet göstermesi Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı olarak bu hizmeti vermesi ve her geçen gün yaygınlaşması şüphesiz devletin yükünü hafiflettiği için bu konuya çok pozitif ve şükranla bakıyoruz. Sungurbey Eğitim Kurumları yöneticilerine kurum mensuplarına bu çalışmalarında Milli Eğitime daha da güzel katkılar vermesi dileğiyle kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Niğde Valisi Alim Barut da, "Millet olarak hepimizin hedefi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır. Bu hedefe çıkmak için mutlaka eğitim hizmetinin kaliteli şekilde vermesi gerekiyor. Bu hizmeti devlet kurumları da verebilir, özel sektör de verebilir. 1992'de ilköğretim kurumu olarak öğretime başlayan bu eğitim kurumunu, dev bir çınar haline getiren herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.