Sinema Topluluğu Beyaz Perdenin Yıldızlarını Kampüse Taşıyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sinema Topluluğu, yedinci sanatı ADÜ'nün sinemasever üniversitelileriyle buluşturuyor.

ADÜ Sinema Topluluğu, gerçekleştirdiği ücretsiz film gösterimleriyle üniversite öğrencilerini, öğretim üyelerini ve idari personeli yedinci sanatın en güzel örnekleriyle buluşturuyor.
Gündemdeki filmleri, haftanın iki günü Atatürk Kongre Merkezi salonlarında izleyiciyle buluşturan topluluk, kurulduğu 2004 yılından bu yana özverili danışmanları ve aktif üyeleriyle durmaksızın çalışıyor. Sadece film gösterileriyle değil gerçekleştirdiği söyleşiler ve destek verdiği organizasyonlarla da Üniversitesinin adını duyuran Sinema Topluluğu, 2010-2011 Eğitim Öğretim yılına bir dizi projeyle hazırlanıyor. Yeni Başkanını seçen ve projelerini ilgili rektör yardımcısına sunan topluluk, sinemanın toplumu birleştirmedeki gücünü gözler önüne sermeyi ve gençlerin sinema sanatına ilgisini artırmayı hedefliyor.
Kampüste Mola ve Reklam Oburları gibi etkinliklere destek vererek Merkez Kamspüsün hareketlenmesine destek veren topluluk, diğer topluluklarla ortak film gösterileri de gerçekleştiriyor. 2010-2011 Eğitim Öğretim Döneminde Türk sinemasının ünlü isimlerini Merkez Kampüste ağırlamaya hazırlanan topluluk, yönetmenler ve sinema eleştirmenlerini de konuk ederek sinemanın dününü ve bugününü tartışmaya açmayı hedefliyor.
Gençlerin hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren, sorumluluk duygusunu artıran ve hayata karşı bir duruş geliştirmelerine yardımcı olan sinema sanatına ilgiyi artırmak için çalışan Topluluğun en büyük destekçisi Topuluklardan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alev Karagözler. 15 aktif üyesi ve özverili danışmanı Doç. Dr. Ruhi Sarpkaya ile gösterime girecek filmleri büyük bir titizlikle seçen Topluluk, gençlerin kendisine dayatılan ve tamamen ticari bir amaçla çekilen filmleri seyretmek yerine olumlu mesajlar veren, toplumları birleştirerek bireyci değil toplumun bir parçası gibi hareket etmelerinin önemini vurgulayan filmleri izlemeleri için yol gösterici görevini de üstleniyor.
SİNEMAYLA İLK KEZ TOPLULUKLA TANIŞAN ÖĞRENCİLER VAR
ADÜ Sinema Topluluğu hayatında sinemaya hiç gitmemiş gençleri sinemayla tanıştırma misyonuyla da dikkat çekiyor. Türkiye'de kapısına kilit vurulan sinema sayısının hızla artması bazı kentlerden gelen gençlerin sinemayla ilk kez kampüste tanışmasını beraberinde getiriyor. Büyük sinema salonlarının cep sinemalarına dönüştürüldüğü günümüzde kahkahaların ve gözyaşlarının birbirine karıştığı eski büyük sinema salonlarını bulmak neredeyse imkansız hale geliyor. Beyoğlu'nun sanat filmleri gösterimiyle ünlü Alkazar Sineması da pek çok tarihi sinema gibi kapısına kilit vurulan sinemalar arasında. ADÜ Sinema Topluluğu Türkiye'deki bu gidişe dur diyemese de sanatsal içerikli, gençlere doğru mesajlar veren, şiddet, korku, cinsellik temalarını abartılı şekilde içermeyen filmleri gösterime sokarak görsel sanatların bu önemli koluna kendi çapında destek veriyor.
Sinema Topluluğu sadece üniversitedeki gençleri değil zaman zaman ilkokullara yönelik film gösterileri düzenleyerek çocukları da sinemayla tanıştırıyor.