Simav'da Esnaflar Metreran Takımı Kurdu

Kütahya'nın Simav ilçesinde bir araya gelen esnaflar, mehteran takımı kurdu.

Simav Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli Oğuzhan Durmuş'un önderliğinde " Simav Eynal Kaplıcaları Mehteran Musikisi Turizm ve Kültür Derneği" adı altında bir araya gelen mehter gönüllüsü 50 dolayındaki esnaf, mehteran takımının olmazsa olmazları zurna, cevgen, kös, hücum tuğu ile 6 hücum tuğu ve davul gibi müzik aletlerinin parasını da kendi imkanlarıyla karşıladı.
Kültürleri yok olan milletlerin geleceğe güvenle bakmasının zor olacağını ifade eden Dernek Başkanı Oğuzhan Durmuş, amaçlarının mehteran kültürünü genç nesillere aktarmak olduğunu kaydetti.
Mehteranı daha geniş kitlelere yaymak istediklerini dile getiren Durmuş, "Bu sayede onun Türk kültüründeki yerini korumuş olacağız. Atalarımızın bize bırakmış olduğu kültür mirasına sahip çıkmak, benliğimize sahip çıkmak, milleti millet yapan unsurlardan birisidir. Bunu gerçekleştirmek için Simav'da önemli bir adım attık. Ancak tek eksiğimiz maddi yetersizlikler." dedi.
Mehter takımında yer alan dernek üyelerinin toplumun değişik kesimlerinden oluşan zengin bin mozaiğin eseri olduğunu vurgulayan başkan Durmuş," Çalışmalarımıza hemen başladık. Haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek çalışıyoruz. Tek eksiğimiz borç harç içinde satın aldığımız müzik aletlerimiz. Bu hususta Simav halkının ve büyüklerimizin yardımına ihtiyacımız var. Bize destek olacaklarına yürekten inanıyoruz. Kurduğumuz mehteran takımı belirli bir kişinin ya da bir gurubun değil tüm Simavlının olacaktır. Bundan kimsenin kuşku duymamasını istiyorum. Yakında Simav halkının önüne çıkmaya hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.