Selçuk Üniversitesi'nde Talaşlı İmalat Sempozyumu

Selçuk Üniversitesi İmalat Sistemleri Otomasyonu ve Bilgisayar Destekli Tasarım Üretim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından bu yıl 2'incisi düzenl

Selçuk Üniversitesi İmalat Sistemleri Otomasyonu ve Bilgisayar Destekli Tasarım Üretim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen 'Ulusal Talaşlı İmalat Sempozyumu' Halil Cin Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Talaşlı imalat sektöründeki son gelişmelerin masaya yatırıldığı sempozyuma Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat İnal, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Ünüvar, öğretim üyeleri, sektör temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"BİLİME VE EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK"

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, talaş sektörü temsilcilerinin ve bu alanda bilimsel çalışmalar yapan akademisyenlerin bu toplantıda bir araya geldiğini belirterek, "Bilindiği gibi talaş imalat sektörü ülkemizin en temel en dinamik disiplinlerindendir. Geçmişte olduğu gibi son dönemlerde de talaş imalatı ülke ekonomisinin kalkınmasına büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle burada tartışılacak sorunların ve çözüm önerilerinin hem bilim dünyası hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

"ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ SAĞLANMALI"

Türkiye'deki üretim faaliyetleri arasında talaşlı imalatın önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Ünüvar ise, "Talaşlı imalat alanında yapılan AR-GE çalışmaları günümüzde üniversite ve sektör temsilcileri tarafından birbirinden bağımsız bir şekilde yürütülmektedir. Bu nedenle bilimsel çalışmalar sektöre yeterince yansıtılamamakta ve imalatta bilimsel yoksunluktan kaynaklanan bir takım sorunlar yaşanmaktadır. Sektördeki sorunların çözülmesi, çalışmaların başarıya ulaşabilmesi ve ilgili kurumların gelişmeleri takip edebilmesi adına bilim adamlarını ve sektör yöneticilerinin bir araya getirildiği bu tür bilimsel toplantılar büyük önem arz etmektedir. İnanıyorum ki bu etkinlikler düzenli periyotlarda gerçekleştiği takdirde sektördeki sorunlar da ortadan kalkacaktır." diye konuştu.

50 BİLİM ADAMI 30 BİLDİRİ SUNUYOR

İki gün sürecek sempozyum 7 oturumda gerçekleşecek. Bu alanda Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden bilimsel çalışmalara imza atan 50 akademisyenin katıldığı sempozyum kapsamında Talaş Kaldırma Mekaniği ve Dinamiği, Talaş Kaldırma Sistemlerinin Teorik Uygulamaları ve Simülasyonu, Talaş Kaldırma Yöntemleri, Tasarım ve İmalat konuları başta olmak üzere 12 ayrı konuda 30 bildiri sunulacak.