Sahte Altını Gerçeğiyle Değiştirirken Kameraya Yakalandı

Adana'da bir kuyumcuya müşteri gibi gelen kişi, satın almak için baktığı altın bilezikleri cebindeki sahteleriyle değiştirirken iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi Kozan yolunda bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. İddiaya göre, uzun süredir işsiz olduğu bildirilen elektrik teknikeri Yusuf D. (47), kuyumcuya giderek 2 altın bilezik almak istediğini söyledi. Bilezikleri inceleyen Yusuf D., ödeme yapmak için iş yeri sahibine kredi kartını verdi. İş yeri sahibi, karttan para çekmek için pos makinesine yöneldiği sırada Yusuf D. gerçek bilezikleri cebine koyarken, diğer cebinden sahte bilezikleri
çıkardı. Bu arada, iş yeri sahibi, kredi kartının limitinin dolu olduğu söyleyince Yusuf D. gerçeğiyle değiştirdiği sahte bilezikleri iş yeri sahibine vererek kuyumcudan ayrıldı.
Bileziklerin sahte olduğunu bir müşterisine bilezik satmak isterken fark eden kuyumcu, güvenlik kamerası görüntülerini izlediğinde sabah gelen Yusuf D.'nin bilezikleri sahtesiyle değiştirdiğini gördü.
İş yeri sahibinin durumu bildirmesi üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kredi kartı evrakından şahsın ismine ve adresine ulaşarak evine gitti. Dışarıda olan Yusuf D., evine geldiğinde eşi, "Seni polisler arıyor" deyince bileziği geri vermek istedi. Kuyumcuya giden şahıs, burada inceleme yapan polisler tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Yusuf D., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.