Numan Kurtulmuş: Genel başkanlıktan istifa ediyorum

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, artık bu parti içinde siyaset yapma imkânlarının kalmadığını ve genel başkanlıktan istifa ettiğini

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, artık bu parti içinde siyaset yapma imkânlarının kalmadığını ve genel başkanlıktan istifa ettiğini söyledi.

Mahkeme kararıyla kayyuma kalan ve olağanüstü kongreye gitmeye hazırlanan SP'de Kurtulmuş, siyasi geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 'Başbakan Numan', 'Durma ilerle millet seninle', 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşılanan Kurtulmuş, partililer tarafından alkışlandı.

Saadet Partisi'nde artık siyaset yapma imkânı kalmadığını vurgulayan Kurtulmuş, millete açılmayı ve siyaseti onlarla yapmaya gayret etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Yeni Kerbela denemeleri olmaması için bu genel kurula girmeyip katılmayacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, "Bütün itibariyle genel başkanlıktan ve SP'den ayrılıyoruz. Bu ayrılık yeni siyasetin ilk adımıdır hayırlı olsun. Bu ayrılık veda konuşması değil yeni bir başlangıcın ilk adımıdır. Güzel günler olacak. Herkese hakkımızı helal ediyorum. Herkesten hakkını helal etmesini istiyorum." şeklinde konuştu.