Malatya Belediye Başkanı Çakır: Milletvekilliğini düşünmüyorum

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmayı düşünmediğini açıkladı.

Başkan Çakır

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmayı düşünmediğini açıkladı.

Başkan Çakır, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, 2011 yılı yazında yapılması düşünülen genel seçimlerinde milletvekili adayı olmayı şu an için düşünmediğini söyledi. 29 Mart 2009 yerel seçimleriyle belediye başkanlığı görevine seçildiğini anımsatan Çakır, "Genel seçimlerde milletvekili adaylığını şu an düşünmem. Vatandaşımız bize bir görev verdi. 2014 yılına kadar belediye başkanlığı görevi verildi. Bu görevi son saatine kadar en iyi şekilde, vatandaşa layık olacak şekilde tamamlamak istiyorum. Tek amacım bu, onun haricinde hiçbir hedefim yok." dedi.

Malatya Belediye Başkanı'nın her yerel seçim sonrası değiştiğini de hatırlatan Başkan Çakır, bundan sonraki yerel seçimlerde yeniden seçilme planı yapmadığını, tüm enerjisini vatandaşa en iyi hizmeti ulaştırmaya harcadığını ifade etti.

Çakır, şöyle devam etti: "Ben siyasete girmeden önce ticaretle uğraşan, organize sanayi bölgesinde üretim yapan, gıda sektöründe uğraşan bir esnaftım. Tabi siyasete ilk defa AK Parti ile girdim. Sonra milletimiz başkanlık görevine layık gördü, bu koltuğu oturdum. Siyasi gelecek planlaması hiç yapmadım, yapmayı da pek düşünmüyorum. Yani siyasette ne olacak, buna yönelik yatırım, davranış belirleme gibi şeyleri aklımdan geçirmedim. Böyle şey olmaz benim hayatımda. Aldığımız görevi layıkıyla yapmak tek amacımız olmuştur. O açıdan gelecekle siyasi bir plan yapmıyorum."

Ticaret hayatına devam ederken şehir yöneticiliğine seçildiğini anlatan Çakır, "Esnaflıkla, belediye başkanlığı yapmak da benzer zorluklar içeriyor. Belediyelerde tam olmasa da ticarethane gibi geniş çaplı planlamalar yapılması gereken kurumlar. Belediyelerde de adeta yatırım yapmış gibi, şehri planlama, gelir gider bütçesini oluşturma, bütçeyi en verimli şekilde kullanma, sorunları öncelik sırasına göre belirlemek, buna göre yatırım yapmak; bütün bunlara bakıldığında şirket yönetimiyle çok da farklı denilemez. Bunun yanında belediyeciliğin farklı yönleri var sosyal kültürel gibi. Bunları da hep birlikte götürüyoruz." şeklinde konuştu.