Kktc Başbakanı'ndan Fatso Standına Özel İlgi

Ordu'nun Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Süt Ürünleri ve İş Makineleri Fuarı'nda stant açtı

Ordu'nun Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Süt Ürünleri ve İş Makineleri Fuarı'nda stant açtı. Fuara Türkiye'den tek katılımcı olan FATSO'nun standını KKTC Başbakanı İrsen Küçük de ziyaret etti.
Fuarın açılışına katılan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre ve Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Cemal Metin Bulutoğluları ile birlikte stantları gezerken FATSO standını da ziyaret ederek özel ilgi gösterdi. FATSO Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, standı ziyaret eden Başbakan ve Tarım Bakanı'na küçük bir fındık sepeti, Karadeniz Bölgesi'nin simgesi olan peştamaldan yapılmış bir çanta ve fındık
hediye etti. KKTC Başbakanı İrsen Küçük, bir süre stant önünde sohbet ettikten sonra diğer stantlara yönelirken, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre ise yaklaşık 10 dakika Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile sohbet etti. KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, FATSO Heyetini makamına davet etti.
Tarım, Hayvancılık, Süt Ürünleri ve İş Makineleri Fuarı ile ilgili açıklamalarda bulunan FATSO Başkanı Tayfun Karataş, "Sayın Başbakan'ın standımıza özel ilgisi çok normal, çünkü en uzak yerden biz geldik. Oda olarak sadece Türkiye'den biz katıldık. Standımızı Kıbrıs protokolü ile buluşturmak bizi çok mutlu etmiştir. Bu çalışma bölgemizde üretilen ürünlerin sempatisi açısından bir başlangıçtır. Biz ürünlerimize pazar bulmanın bundan sonra da çabası içerisinde olacağız. Fatsa'nın Kumru'nun, Korgan'da
Çamaş'ta Çatalpınar'da, Aybastı'da Kabataş'ta üretilen ürünleri Kıbrıs protokolü ile tanıştırmak bizim için bir gururdur" dedi.
Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, "Kuzey Kıbrıs üreten değil, tüketen bir toplum. Burada bizim bölgenin insanlarının marifetlerini sergilemek gurur verici oldu" diye konuştu.
Fuarla ilgili son açıklamayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise, "Gerçekten gurur duyduğum bir ortamı yaşadım. Gerek Kıbrıs Sanayi Odası'nda gerekse tarım fuarında Fatsa ve çevre ilçelerimizin ürünlerinin tanıtılması bizleri haklı olarak gururlandırdı" şeklinde konuştu.