Kahramanmaraş'a gelen Avrupalı heyet, kültürlerarası diyalogun artmasına katkı sağlayacak

Avrupa Birliği (AB) Eğitim Projeleri kapsamında, Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak İspanya, İtalya, Romanya ve Polonya'dan Kahramanmar

Avrupa Birliği (AB) Eğitim Projeleri kapsamında, Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak İspanya, İtalya, Romanya ve Polonya'dan Kahramanmaraş'a gelen 22 kişilik heyet, ilin tarihi ve doğal güzelliklerini görüp inceleme imkânı bulacak. Proje kapsamında, ülkeler arasındaki kültür alışverişinin yanı sıra iletişim yollarının da geliştirilmesi sağlanacak

Öğretmen ve öğrencilerden oluşan 22 kişilik heyet, Kahramanmaraş ziyaretleri kapsamında belediyenin yeni hizmet binasını gezdi. Heyet, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı'yı da makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kabakcı, dünya üzerindeki ulusların bir araya gelerek iletişim kurmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

AB Eğitim Projeleri kapsamında davet ettikleri misafirlerinin 1 hafta boyunca Kahramanmaraş'ta kalacağını anlatan Mimar Sinan İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kabak da "Bu süre içerisinde misafirlerimize ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdirerek göstereceğiz. Bu projenin amacı ülkeler arasındaki kültür alışverişi sağlamak ve iletişim yollarını geliştirmektir." dedi.