Fenerbahçeli Yobo: Şampiyonluk için eksiğimiz yok, fazlamız var

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Joseph Yobo, Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin eksiğinin bulunmadığına aksine fazlalıkları olduğunu söyle

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Joseph Yobo, Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin eksiğinin bulunmadığına aksine fazlalıkları olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Dergisi'nin ekim sayısına açıklamalarda bulunan savunma oyuncusu, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda büyük avatajları olduğunu belirterek, "Büyük takımlar kazanmaya başladıkça daha çok kazanırlar; hedefe yönelik motivasyonları artar. Biz de çıkışa geçtiğimizde devamı gelecektir. Fenerbahçe şampiyonluk hedefini yerine getirecek bir takıma sahip. Bu takımın hiçbir eksiği yok. Şampiyonluk için fazlamız bile var." diye konuştu.

İngiltere ile Türkiye arasındaki futbol farkını ise Yobo, şöyle değerlendirdi:

"Buradaki çoğu takımın daha çok ayağa pas yapıp sonuca gitmeye çalıştığını görüyorum. İngiltere'de ise büyük takımlar haricinde, amaç 3 puanı elde etmek ise; çoğu takım uzun toplar atarak sonuca gitmek ister."

Fenerbahçe forması altında başarılı olmak istediğini dile getiren savunma oyuncusu, "Taraftarla olan ilişkimi, burada gösterdiğim performans belirleyecek. Kendi yeteneklerime güveniyorum. Kendime has bir stilim var. Kalitemi saha içinde ve dışında göstereceğim. Performansımla birlikte Fenerbahçe taraftarını da etkileyeceğimi düşünüyorum. Taraftar bizi desteklediği sürece bizden beklenilen çıkışı yapıp ardarda galibiyetli bir maç serisi çıkaracağız." diye konuştu.

-DEFANSTA EKSİKLİĞİMİZ YOK-

Fenerbahçe savunmasında eksiklik bulunmadığını vurgulayan yıldız futbolcu, "Fenerbahçe'nin defans hattında bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Bu saydığınız isimlerin hepsi çok kaliteli oyuncular. Önemli olan; birimiz oyundan çıkmak durumunda kaldığımızda, sakatlık, kart veya ceza durumlarında, hepimizin birbirimizin yerini aynı derecede iyi doldurabilmesidir ki, bu güç ve denge Fenerbahçe defansında bence mevcut. Yetenekli, zeki ve güçlü bir defansa sahibiz."