Fakir öğrenciler için kermes düzenlendi

Mardin'de fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ev yapımı kek, pasta, tatlı ve yemek çeşitleri ile el işi

Mardin'de fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ev yapımı kek, pasta, tatlı ve yemek çeşitleri ile el işi hediyelik eşya ve çeyizlik eşyaların satıldığı kermes Mardinli hayırsever kadınların bir araya gelerek kurduğu Yağmur Derneği tarafından açıldı. Geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere Yenişehir semtinde açılan kermese Mardin Valisi Hasan Duruer'in eşi Zeliha Duruer ve Mardin Belediye başkanı Beşir Ayanoğlu'nun eşi Fahriye Ayanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kermesin hayır getirmesi dilekleriyle açılışı yapan Mardin Valisi'nin eşi Zeliha Duruer hayır adına hanımların her zaman için güzel işler yaptığını söyledi. Hayırsever kadınların her yıl bıkmadan usanmadan, gerçek ihtiyaç sahiplerine bu şekilde el uzatmalarını ve bir araya gelmelerini takdir ettiğini belirten Duruer, "Ben inanıyorum ki kadınlar her şeyin üstesinden gelebilirler. Fakir öğrenciler için yapmış oldukları bu kermesten dolayı onları kutluyorum. Her zaman bu tip çalışmalarının destekçileriyim." dedi.

Yağmur Derneği Başkanı Güler Hamidi ise kermesin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Fakir ama başarılı çocuklarımızın eğitilmesi konusunda hazırlanan bu anlamlı kermese her vatandaşımızın destek vermesini bekliyoruz. Çünkü tüm çocuklarımızın iyi bir eğitim almasına büyük önem veriyoruz." diye konuştu.

Kermese katılan vatandaşlar ev hanımlarının yaptıkları ev yemekleri ve tatlı çeşitlerinden yiyerek fakir öğrencilere katkı sağladı. Birbirinden güzel yemek ve tatlı çeşitlerinin satıldığı kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Fakir öğrenciler için açılan kermese katkıda bulunmak için gelenler, kermesten alışveriş yaparak fakir öğrenciler yararına kermesin açılışını gerçekleştirenlere teşekkür etti. Kermesin bir hafta süreceği belirtildi.