Engelliler İçin Yapılacak Toki Konutları İçin 145 Kişi Müracaat Etti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından engellilere yapılacak olan konutlar için Yozgat'ın Sorgun İlçesinde 145 kişi müracaat etti.

Yozgat Valisi Necati Şentürk'ün engellilere Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygun ödeme koşuluyla ev verileceğini açıklaması üzerine harekete geçen Sorgun Engelliler Umut Derneği hemen çalışmalara başladı.
Sorgun Engelliler Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir, Yozgat Valisi Şentürk'ün engelli vatandaşlara çok büyük destek verdiğini belirterek, "14 Eylül 2010'da valilik tarafından engelliler için verilen yemeğe katıldık. Sayın Valimiz Necati Şentürk yemekte bizlerle çok ilgilendi. Yemekte TOKİ Genel Müdürlüğüyle görüştüğünü ve özürlü vatandaşlara konut yapılacağını açıkladı. Bizde bunun üzerine çalışmalarımıza başladık. Şu ana kadar 145 kişi müracaat etti. Biz bunların belgelerini hazırladık. İnşallah başvuru sona erene kadar bu sayı aratacak ve özürlü vatandaşlarımız uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olacak. Bize gösterdiği yakın ilgiden dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ederim" dedi.
TOKİ konutları için müracaatları Umut Engelliler Derneği'nin yanı sıra Özel Ayışığı Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Elvan Rehabilitasyon Merkezine de yapılabileceğini belirten Özdemir, "Müracaatlar için en az yüzde 40 özürlü raporunuz olmanız gerekiyor. Özürlü raporunun yanında Aile toplum kağıdı, aile yerleşim kağıdı ve nüfus cüzdanı fotokopisi gerekmektedir. Başvurular derneğimizin yanı sıra Özel Ayışığı Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Elvan Rehabilitasyon Merkezine de yapılabilir" diye konuştu