Düzce'de İtfaiyeciler Haftası Kutlandı

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliklerde Osmanlı döneminde yangınla mücadele için oluşturulan Tulumbacılar izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.
Düzce Belediyesi önünde Mehteran Takımı'nın gösterileri ile başlayan etkinlik, gösterilerle devam etti. Etkinlik Düzce İtfaiyesi Müdürü Rahmi İşleyen'in konuşması ile başladı. Konuşmasında yangından korunmak için alınabilecek önlemlere dikkat çeken İşleyen, "İtfaiye ekiplerimiz 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Ancak vatandaşlarımızın bu konuda daha dikkatli olmasını istiyoruz. Bir yangının önlenmesi için alınacak ufak tefek önlemlerin maliyeti, oluşabilecek zararların yanında hiçe sayılacak kadar düşüktür buna eminim" ifadelerini kullandı. İşleyen'in konuşmasının ardından meydanda bulunan vatandaşlara tarihten bugüne itfaiyeciliğin gelişimi hakkında bilgiler verildi.
İtfaiye ekipleri tarafından belediye binası önünde bulunan meydanda yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Tulumbacıların tarihi kıyafetlerle temsili olarak Osmanlı Dönemi'nde yaşanan yangın söndürme çalışmalarını canlandırması ise vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
Belediye binası önünde düzenlenen gösterilerin ardından etkinlikler Düzce Anıtpark Meydanı'na kadar düzenlenen kortej yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüşe Mehteran Takımı ve Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü araçları da katıldı.