Danıştay İzmir'deki Balçova Kaplıcaları imar planının yürütmesini durdurdu

İzmir'de İnciraltı turizm merkezi için hazırlanan iki çevre düzeni imar planından "Balçova Kaplıcaları" için Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma ka

İzmir'de İnciraltı turizm merkezi için hazırlanan iki çevre düzeni imar planından "Balçova Kaplıcaları" için Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. İzmir ve bölge turizmine büyük katkı sağlayacak olan planın, iptal gerekçeleri gözönünde tutularak yeniden elden geçirileceğini ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Büyükşehir ve Balçova belediyeleriyle koordineli çalışacaklarını belirtti.

Ediz, "Şu an için detaya girmeyi istemiyorum. Bölgenin planlmasının bitmesi lazım. Turizm yatırımları, termal ve sağlık, bir süreç. Bir an önce o bölgede yeni tesisler, oteller yapılarak istihdamın arttırılması, İzmir ve ülkemiz için atılım yapılması gerekiyor. Bunun için İnciraltı, Balçova ve ılıca planlama aşamasını bekliyor. Bu plana yasal yönüyle itiraz edenler olacak ama hukuk sürecinde o bölgede, Türkiye'de yaşayanların menfaati için bir planlama çalışması gerekli." dedi. Plan tamamlandığı takdirde bölgede çok önemli yatırımlar yapılacağını vurgulayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ediz, "Termal sağlık amaçlı tesisler gelişecek. Çok büyük bir istihdam yaratacak. Bundan herkes kazanacaktır. Balçova Termal yurt dışından turist getirebiliyorsa, benzer birçok otelin devreye girmesiyle bunun arttırılması mümkündür." şeklinde konuştu.

İnciraltı'nın "Balçova Kaplıcaları" kesimi için hazırlanan çevre düzeni imar planının yürütmesi, Mimarlar Odası'nın başvurusu üzerine Danıştay tarafından durduruldu. Danıştay, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İzmir İnciraltı Turizm Merkezi Balçova Kaplıcaları Kesimi'ne yönelik olarak 1/25 bin ölçekli çevre düzeni imar planının, şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğuna karar verdi. Bakanlık tarafından iki planlama yapıldığı için iki ayrı dava açan Mimarlar Odası yetkilileri ise şimdi İnciraltı'nın bütününe yönelik çıkacak kararı beklediklerini ifade etti.