Camiler Haftası'na cami açılışıyla başlandı

Türkiye'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası'na İzmir'de cami açılışıyla başlandı. Hafta, bu sene 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanıyor.

İzmir'in Bay

Türkiye'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası'na İzmir'de cami açılışıyla başlandı. Hafta, bu sene 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanıyor.

İzmir'in Bayraklı İlçe Müftülüğü, Hatice Müzeyyen Çolakoğlu Camii'nin resmi açılışını yaptı. İl Müftüsü İbrahim Acar, "Ülkelerin tapusu camiler. Camiler ülkenin süsüdür. Camilerin süsü ise cemaattir." dedi.

Oğlu Mustafa Güngör Çolakoğlu ve torunları Hasan ve Hakan Çolakoğlu tarafından yaptırılan caminin açılışında İl Müftüsü İbrahim Acar, Bayraklı Belediye Başkanvekili Veli Topal, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, Bayraklı İlçe Müftüsü Adem Dobur, Bornova Müftüsü Muhammet İnceoğlu, Bayraklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kocakalay, davetliler ve vatandaşlar hazır bulundu.

İl Müftüsü Acar yaptığı açılış konuşmasında insanların mabetlere muhtaç olduğunu, camilerin huzur ve mutluluğun duyulduğu mekanlar olduğunu söyledi. Acar, "Camiler aynı zamanda bu güzel ülkenin, vatanın tapusu mesabesindedir. Camiler ülkeri süsler. Camileri de cemaatlar süsler." ifadelerini kullandı.

Müftü Dobur ise bin 66 metrekarilek alanda 400 kişişlik camide bay-bayan ve lojman olarak modern bir şekilde 8 şiddetindeki depreme dayanıklı olduğunu, 1 milyon lira mal olduğunu söyledi. Dobur, Çolakoğlu ailesine teşekkür etti.

Camiyi yaptıran Hatice Müzeyyen Çolakoğlu'nun oğlu Mustafa Güngör Çolakoğlu çok duygulandığını belirterek herkese teşekür etti. Konuşmalardan sonra caminin açılış kurdelesi kesildi. Camiye gelenlere lokma ikram edildi.