Asansörde kolu kopan Pelin'in kolu tekrar yerine dikildi

Antalya'da omzundan kolu kopan 9 yaşındaki Pelin'in kolu tekrardan yerine dikildi.

Antalya'da dün akşam Cumhuriyet Mahallesi Tonguç Caddesi

Antalya'da omzundan kolu kopan 9 yaşındaki Pelin'in kolu tekrardan yerine dikildi.

Antalya'da dün akşam Cumhuriyet Mahallesi Tonguç Caddesi Leyman Apartmanı önünde arkadaşlarıyla birlikte ip atlayan Pelin Leyman, asansöre bindiği sırada koluna sarılı olan ipin bir ucu asansörün ara boşluğuna düştü. Asansörün kapısının kapanarak hareket etmesi sonucu Pelin'in kolu koptu.

Ambulansla Akdeniz Üniversitesi'ne getirilen Pelin'e geçtiğimiz günlerde ilk defa kol naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan müdahale etti. Ameliyat öncesi 1.5 saat hazırlık yaptıklarını belirten Ömer Özkan, çocuğun hastaneye geldiğinde kolunun koptuğunu ve organı dikmek için 5 saat süren bir ameliyat gerçekleştirdiklerini ifade etti. Söz konusu cerrahi müdahalenin riskleri olduğunu söyleyen Özkan, "Fakat her zaman söylüyorum mikrocerrahinin riskleri var. Onu bekleyeceğiz. Bulunduğu seviye itibarıyla sorunları bekliyoruz zaten. İleriki durumda gerekli önlemleri alacağız. Ama hiçbir zaman kolunun eskisi gibi olmasını beklemiyoruz." diye konuştu.

Özkan, daha önce gerçekleştirdikleri kol nakli operasyonundan bunun farklı olduğunu bu cerrahi müdahalede dokunun tutmama olasılığının olmadığını aktardı.

ASANSÖR KAPANDI VE KOLUM KOPTU

Yaşadığı korku dolu dakikaları anlatan Pelin Leyman, ip atladıktan sonra asansöre bindiğini, elindeki ipin bir ucunun eline düğümlendiğini, diğer ucunun da asansörün içerisine doğru gitmeye başladığını söyledi. Leyman, bu sırada kapının kapanarak hareket etmesi sonucunda kolunun koptuğunu aktardı.

Pelin'in kuzenleri ile birlikte ip atladığını belirten Baba Cemal Leyman da (39), "İpin bir tarafını eline dolamış. Boşta kalan ucu bindiği asansöre takılınca kolu duvarla asansör kabini arasına sıkışmış. Haberi aldığım zaman işyerindeydim. Hemen hastaneye geldim. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne ve Doç. Dr. Ömer Özkan'a çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu