Adnan Oktar ve Cübbeli Ahmet Hoca karşı karşıya geldi

Cübbeli Ahmet Hoca ve Adnan Oktar arasında bir tartışma vuku buldu.

Adnan Oktar ve Cübbeli Ahmet Hoca karşı karşıya geldi
Ekranların tanınan hocalarından olan Cubbeli Ahmet Hoca ve Adnan Oktar (nam-ı diğer Harun Yahya) bir tartışma içerisine girdiler. Flash TV ekranlarında yayınlanan Gerçek Gündem’i sunan Yılmaz Tunca, Cübbeli Ahmet Hoca ile yine Flash TV ekranlarında yeni bir program yapmaya başladı. Yılmaz Tunca programda Ahmet Hoca’ya gündemdeki olayları anlatıyor ve sorular soruyor. Akabinde Ahmet Hoca ise gündemi ve soruları dini açıdan yorumluyor.

CÜBBELİ AHMET HOCA VE ADNAN OKTAR ANLAŞMAZLIĞI

Cübbeli Ahmet Hoca’yla Sohbetler adını taşıyan programa Adnan Oktar’ın Ahmet Hoca için söylediği sözlerin ele alınması damga vurdu. Adnan Oktar katıldığı bir televizyon kanalında yayınlanan açıkoturumda Ahmet Hoca’ya yüklendi. Açıkoturumda Ahmet Hoca’nın bir vaazı yayınlanıyor, bunun üzerine Adnan Oktar “Bak bu tipte konuşmaya hazırlanıyor şimdiden ve imreniyor. Yani Allah’a böyle hitap etmeye hazırlanıyor, Allah’ın ismini bile anmadan. Sanki mahalleden arkadaşıyla konuşuyor. Böyle pervasız bir konuşma ima bile edemez bir Müslüman. Ama cübbelinin üslubundaki pervasızlığı görüyorsunuz. İşte İslam’ın hakim olmamasının sebebi bu zihniyet bu kafadaki insanlar. Bundan kaynaklanıyor… Söylediği kişi evliya diyor, kendisi de zaten evliya olduğu imajını veriyor. Dolayısıyla ideal insanlar bizi diyor ve Allah’a karşı böyle hitap edilir diyor.” sözleriyle Ahmet Hoca’yı eleştirdi.

‘MEHDİLİK YÜZÜNDEN BENLE KÖTÜ OLDU’

Ahmet Hoca, Flash TV’deki programda yayınlanan kayıtta Adnan Oktar’ın “kendisi de zaten evliya olduğu imajını veriyor.” sözlerine güldü ve kaydın bitmesini bekledi. Kayıt bittikten sonra Yılmaz Tunca, Cübbeli Ahmet Hoca’ya düşüncelerini sordu. Ahmet Hoca, Adnan Oktar’ın sözlerine karşılık olarak “Kendisini eskiden tanırım, 25 sene evvel evine bazı talebelerinin aracılıyla gittik. Ben tanımıyordum onu, evinde görüştük. Mehdi hakkında bir sohbet, rivayetler başladı. İşte mehdi şöyle gelecek böyle gelece… Dedim ‘Medine’de doğacak Mekke’de çıkacak.’ Sahi hadisler öyle… Dedi ki ‘Yok İstanbul’dan çıkacağına dair de hadis var’ nerede çıkmış dedim bu hadis… Ondan sonra adı ve babasının adlarını dile getirdim. O da ‘Bir bakıma dedesinin adı Adnan olabilir’ dedi. Baktım ima ima konu geliyor… Konun kapanması için ‘İmam-ı Ahmed Rabbani metubatta bir hadis naklediyor, kaynaklarda da geçiyor. Mehdinin üzerine bir bulut gelecek bu buluttan da bir melek açığa çıkıp ‘işte mehdi o adam, ona uyun’ diyecek dedim. O bulutu görür ve o sesi de duyarsak uyarız diye ekledim. Epey olmuş demek ki daha o bulutu bulamadı. Ne zaman ben mehdi bu yüzyılda gelmeyecek dedim ondan sonra böyle oldu.” cevabını verdi.

‘100 HADİS BANA UYUYOR’


Cübbeli Ahmet Hoca, bir televizyon programında Kadir Çelik’e konuk olan Adnan Oktar’ın “100 hadis var bana uyuyor” demesini dile getirdi. Bu program üzerine bir kitap yazdım ve mehdi gelecek ama bu yüzyılda değil dedim. Adnan Oktar bu kitap sonrası bu tavırlara büründü diyerek konu hakkındaki yorumlarını sonlandırdı.