'Ben çocuğumu sizin için yetiştirmedim'

DHKP/C propogandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişi için İstanbul'dan Edirne'ye gelen gençlerin aileleri yollarda.

Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla İstanbul'dan gelen ve kente girişlerine izin verilmediği için Babaeski'de bekleyen grupta bulunan 19 yaşındaki genç, babası tarafından alınarak evine götürüldü.

''Bozcaada'ya pikniğe gidiyorum'' diye evden çıktıktan sonra ''Bozcaada'da lodostan dolayı İstanbul'a dönemiyoruz, birkaç gün burada kalacağım'' diyen oğlu Birkan Y.'yi (19) televizyon kanallarındaki haberlerde eylemci grubun içinde gören baba Alişan Y. İstanbul'dan Babaeski'ye geldi.

Babaeski Jandarma İlçe Komutanlığı'na gece geç saatlerde başvuran baba Alişan Y, jandarma görevlilerince eylemcilerin 4 gündür beklediği dinlenme tesisine getirildi. Alişan Y. grup üyelerine, ''Ben çocuğumu sizler için yetiştirmedim'' diye tepki gösterdi ve oğlunu alarak İstanbul'a hareket etti.

''Gezmeye çıkıyorum'' diye ayrılan ve eve dönmeyen Alev E'nin (17) annesi Güler E. de dün eylemcilerin bekledikleri tesise gelmiş, grup avukatlarından Ebru Timdik'le tartışarak, ''Kızımı neden burada alıkoyuyorsunuz? Ne hakkınız var? Telefonlarımı açmıyorsunuz. Dağa mı çıkarmak istiyorsunuz? Kaç gecedir kızımı balkonlarda bekliyorum. Utanmaz mısınız? Size bunun hesabını sormaya geldim'' diye tepki göstermiş ve kızını alarak eve dönmüştü.

Bugün de bazı ailelerin tesise gelerek çocuklarını alması bekleniyor.