İşadamı 11 metre uzunluğunda tekne yapıyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ilk defa bir işadamı 11 metre uzunluğunda tekne yapıyor.

İşadamı 11 metre uzunluğunda tekne yapıyor
Organize Sanayi Bölgesi'nde Altay çelik kapı işletmesinin sahibi Tayfun Loğoğlu tekne için 3,5 ton çelik kullandığını belirterek, "Tekneyi kendim için yapıyorum. Teknenin yapımı bittiğinde 65 bin TL'ye mal olacağını tahmin ediyorum.Teknemde 120 beygir gücünde marine motor kullanacağım.Tekne bittiğinde testini Karatepe Arslantaş Barajında yapacağım." dedi.

Tekneyi bir ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Loğoğlu, "F abrikamda çelik kapı üzerine çalışıyorum.Tekneye olan tutkumdan dolayı aklımda tekne yapma fikri oluştu ve hemen işe başladım.Şuan çalışmalarımız hızla devam ediyor.Bizden tekne isteyen olursa sipariş üzerine yapabiliriz." diye konuştu.

Fabrikasında ayrıca çelik kapı üreterek yurt dışına sattığını söyleyen Loğoğlu, "2002 yılından itibaren Irak,Türkmenistan, Cezayir, Yunanistan ve Mozambik gibi ülkelere yıllık 500 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Ekonomik krize rağmen 2009 yılında 2 milyon dolar harcayarak fabrikamı Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'ne taşıdım. 120 işçiyle şu an itibariyle ayda 3 bin adet çelik kapı üretimimiz olup, bu yıl yaklaşık 1 milyon dolarlık ihracat yaptık. Türkmenistan'ın tüm devlet projelerini biz yapıyoruz. Ekonomik krize rağmen Mozambik'e 800 bin dolar yatırım yaptık ve 47 işçi çalıştırıyorum. Bir yılda yüzde 150 büyüdük." şeklinde konuştu.