Vestel, en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci büyük firma

Vestel, 2009'da 2,1 milyar dolar ihracat cirosuna ulaşarak, Türkiye ihracat şampiyonları sıralamasında en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci büyük firması oldu.

2009’da LCD TV ihracat rakamını bir önceki yıla göre yüzde 62 artıran ve 6 milyon adede ulaşan Vestel, 2010’da yurtdışı pazarlara 8,5 milyon adet LCD TV satmayı hedefliyor.

Vestel, 2009’da 2,1 milyar dolar ihracat rakamına ulaşarak Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci büyük firması oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 2009 ihracat şampiyonları sıralamasına göre elektronik sektöründe 12. kez birincilik koltuğuna oturan Vestel, grup dış ticaret firmaları arasında da liderliği kimseye bırakmadı. Vestel’in küresel ekonomik krize rağmen başarısını artırdığını belirten Vestel Şirketler Grubu Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, “Yüksek kalitemiz ve üretim hızımızla global pazarlarda sağlam adımlarla ilerliyoruz. 2008’de Türkiye ihracatına en çok katkıda bulunan firmalar arasında yedinci sıradaydık. 2009’da beş sıra birden yükselerek yılı en fazla ihracat yapan ikinci firma olarak kapattık. Bu yılki hedefimiz listenin ilk sırasına ulaşmak” dedi.

Erdoğan, Vestel’in sadece 2009 Aralık ayında 213 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini açıklayarak “Böylece bir önceki yılın aynı dönemine göre oranla yüzde 38 artış sağlamış olduk” diye vurguladı.

Vestel’in LCD TV ihracat rakamını 2008’e göre yüzde 62 oranında artırarak 2008’deki 3,7 milyon adetlik LCD TV ihracatını 2009’da 6 milyon adede yükselttiğini belirten Turan Erdoğan, “LCD TV ihracat adedinde elde ettiğimiz bu büyüme oranı, ihracat pazarlarındaki oranın 3 katı. Önceki yıllarda yaptığımız yatırımlar ve 2008 krizi sonrası aldığımız tedbirler sayesinde bu performans artışını sağladık” diye konuştu.

Vestel’in 2010’da 8,5 milyon adet LCD TV ihracatı gerçekleştirmeyi hedeflediğini aktaran Turan Erdoğan, “Krizin kısmi etkisinin devam edeceği öngörüsüyle hedeflerimizde temkinli hareket ettik. 8,5 milyon adedin çok üzerine çıkacağımızı umuyoruz. Böylece bir önceki yıla göre adetsel bazda yüzde 40’ın üzerinde artış hedefliyoruz” dedi.