Albaraka Türk'te iki yeni atama

Geçtiğimiz Kasım ayında marka dönüşüm sürecini başarıyla tamamlayarak 'tek vizyon, tek misyon, tek kimlik' hedefiyle 2010 yılına yeni bir başlangıç yapan Albaraka Türk'te iki deneyimli isim Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

Albaraka Türk'te iki yeni atama
Adnan Büyükdeniz'in vefatından sonra bankanın Genel Müdürlüğü'ne atanan Fahrettin Yahşi'nin ardından, Melikşah Utku Yatırımcı İlişkileri, Bilgi İşlem ve Proje Yönetimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanırken, Turgut Simitçioğlu Mali İşler, Risk Takip ve Bankacılık Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Albaraka Banking Group'un (ABG) "tek vizyon, tek misyon, tek kimlik" hedefiyle tek bir ortak logo altında topladığı bankacılık faaliyetleri içerisinde en büyük paya sahip olan Albaraka Türk'te Yatırımcı İlişkileri, Bilgi İşlem ve Proje Yönetimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Melikşah Utku getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan ve ardından İngiltere'de London School of Economics'te ekonomi dalında lisansüstü diploması alan Utku, Marmara Üniversitesi'nde "İktisadi Kalkınma" konusunda da master yaptı. Albaraka Türk'te Genel Müdür Danışmanı olarak 2004 yılında göreve başlayan ve 2006-2008 yılları arasında Başekonomist unvanıyla görev yapan Utku, son olarak Yatırımcı İlişkileri Birim Müdürü olarak görev yapıyordu.
Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan bir diğer isim ise Turgut Simitçioğlu oldu. Suudi Arabistan'da Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan Simitçioğlu, Albaraka Türk'teki iş hayatına 1990 yılında Fon Kullanma Müdürlüğü'nde memur olarak başladı. Fon Kullanma Müdürlüğü, Merkez Şube ve Kurumsal Bankacılık Müdürlüğü'nde çeşitli kademelerde görev yapan Simitçioğlu, son olarak 2003-2009 yılları arasında Merkez Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. Simitçioğlu, Mali İşler, Risk Takip ve Bankacılık Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürecek.