İpekçi'nin kızı canlı yayında Ağca'nın avukatı ile tartıştı

Ülke TV'de yayınlanan Bıçak Sırtı isimli programa Mehmet Ali Ağca'nın eski avukatı Hacı Ali Özhan konuk oldu.

Program sunucusu Ersoy Dede ve Özhan arasındaki söyleşi devam ederken yayına sürpriz bir isim telefonla bağlandı.

Ersoy Dede'nin "Hoş geldiniz efendim" diyerek karşıladığı isim Abdi İpekçi'nin kızı Nükhet İpekçi'ydi ve ilk sözü "Çokta hoş geldiğimi söyleyemem" oldu.

Sakin bir ses tonu ile konuşmasını sürdüren İpekçi, kendi ağzından yazılan Ağca boş yere yattı haberlerine isyan etti.

Programa katılış amacının bir sorumluluk olduğunu belirten İpekçi, "Bütün bu tahliye hikayesi içinde yer almamayı, taraf olmamayı seçmiştim. Bir tetikçi, bir silahla kaybedilen bir insan ve çok büyük kayıpların olduğu, çok sayıda kayıpların olduğu ülkemizde bir kişi olarak bu bağlantıyı kurmamak istemiştim özellikl" diye konuştu.

Daha sonra bir düzeltme yapmak istediğini ifade eden İpekçi sözlerini şöyle sürdürdü; "Sabah gazetesi muhabiri Gül Kireklo tahliyeden 3 hafta kadar önce ısrarla röportaj yapmak istemişti bende röportaj yapmama nedenlerimi açıklamıştım. Çok ısrar etmişti o ısrarlar sonucunda biz bir takım şeyler konuştuk tabi, bunlardan biri de 'Yazık yere yatmış sözü" dedi.

Kullandığı sözün anlamından koparılarak farklı yönlere çekildiğini öne süren İpekçi, ''Ağca boş yere yattı demedim asla. Kan akıtan kişileri hoş görelim demiyorum, onları ortaya çıkaralım, kirli oyunlar ortaya çıksın diyorum. Nasıl olurda suçsuz derim Vatikan'da elinde silahla yakalanış bütün Türkiye'yi zan altında bırakmış birisi için'' dedi

BÖYLE BİR FİLME HİÇ GEREK YOK
Bunun üzerine Ersoy Dede 'Mehmet Ali Ağca, Abdi İpekçi'nin kabrini ziyaret etse nası karşılardınız?' sorusuna 'Böyle bir filmi oynamayalım''dedi. Ağca'nın avukatı ise ''Barış için iyi olmaz mı'' sorusuna ise ''Daha önceden Vatikan'da böyle bir girişimde bulunuldu. Tekrar buna gerek yok. Bizi sembol etmeden yolunuza devam edebilirsiniz' diye cevap verdi..