Sağlık çalışanları TEKEL işçilere destek verdi

Adıyaman Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Ankara'da eylemlerine devam eden TEKEL işçilerine destek verdiklerini açıkladı.

Sendika binasında yapılan basın açıklamasında, Tekel işçilerinin mücadeleleri ve görüşmeleri sonucunda olumlu bir sonuç çıkmaması halinde iş bırakma eylemine gidileceği söylendi.

Sendika adına açıklamalarda bulunan SES Şube Örgütlenme Sekreteri Nevzat Akgül, açıklamasında, "AK Parti hükümeti kendi eliyle yarattığı işsizlik ve güvencesiz çalıştırma sorununu çözmek yerine sıklıkla fiziki şiddete, sürekli olarak da sözlü şiddete başvuruyor. Başbakan çalışanlarla toplumu karşı karşıya getirmeye çalışaraktehlikeli bir siyaseti icra ediyor. Yıllardır biz sağlık emekçilerini nasıl hakla karşı karşıya getirmeye çalıştıysa bugünde benzerini tekel işçilerine yapmaya çalışılıyor, rencide ediyor, onları marjinal göstermeye çalışıyor. Oysa hepimiz biliyoruz ki bugün krizin nedeni haline gelmiş olan temel politika başta tekel olmak üzere birçok kar eden kuruluşun ardı ardına özelleştirilmesi küresel sermayeye satılmasıdır. Dün ne var ne yok satanlar bugün bunun sonuçlarından kolayca sıyrılamazlar, krizi yaratanlar faturasını emekçilere çıkaramazlar. Gün, Tekel İşçilerinin direnişine omuz verme, onların mücadelesini kendi mücadelemize dönüştürme günüdür" ifadelerine yer verdi.

Verilen mücadeleye destek çağrısında bulunan Akgül, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Biz kararımızı verdik. Kendimizi birer tekel işçisi olarak görüp mücadeleyi birleştirmek, büyütmek istiyoruz. Güvencesizliğin kader olmadığını biliyoruz ve bu konuda konfederasyonumuz KESK başta olmak üzere emek ve meslek örgütlerinin aldıkları tüm kararları en güçlü şekilde hayata geçireceğiz. Bunun için dün toplanan işçi ve memur sendikaları konfederasyonlarının aldığı karar gereği 28 Ocak 2010 Perşembe günü Türk İşin Başbakan ile yapacağı görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmaması halinde 3 Şubat 2010
tarihinde KESK başta olmak bütün işçi ve memurlar olarak iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. İş güvencesi, güvenceli, insanca yaşanacak temel ücret, parasız sağlık hakkı, başta olmak üzere, tüm taleplerimiz için; iş yerlerimizi, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini bu onurlu mücadeleye katılmaya çağırıyoruz. Bu mücadelede tüm halkımızın desteğini bekliyoruz."