Aliağa Ticaret Odası'ndan gıda muhafazası eğitimi

Gıda tüketimi konusunda ev hanımları ve genç kızları bilinçlendirmek için çalışmalar başlatıldı.

Toplantıda İzmir İl Tarım Müdürlüğü Ekonomisti Ayla Yılmaz ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Seda Ersus Bilek, toplantıya katılan ev hanımlarına gıda muhafaza yöntemleri ve gıdaların tüketimi ile ilgili pratik bilgiler verecek.

29 Ocak Cuma günü Saat 10.30'da Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda yapılacak olan Bilgilendirme Seminerinde aile ekonomilerine katkı amacıyla gıdaların soğutularak saklanması ve sağlıklı tüketilmesine dönük bilgiler katılımcılara anlatılacak. Ücretsiz olan seminere tüm vatandaşlar katılabilecek.

ALİAĞA TİCARET ODASI VE TARIM İL- İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ KATKISIYLA

Aliağa Ticaret Odası, İzmir Tarım İl Müdürlüğü ile Aliağa İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Bilgilendirme toplantısında Gıdaların muhafaza yöntemleri, soğutularak ileride kullanılmak üzere korunmaya alınmış gıdaların kullanımında dikkat edilecek noktalar, Gıda Güvenliğinin sağlanması gibi çeşitli konularda katılımcılara bilgiler verilecek.

Toplantıda ayrıca kısa süre sonra Oda tarafından ev hanımlarına yönelik başlatılacak olan eğitim çalışmaları hakkında da katılımcıların görüşleri alınacak.

ADNAN SAKA'DAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA DAVET

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka bilgilendirme seminerine Aliağa'daki başta ev hanımları olmak üzere Aliağa halkını davet etti.

Aliağa Ticaret odası Başkanı Saka, mevsimlik gıdaların soğutularak o gıdaların diğer mevsimlerde de sağlıklı olarak tüketildiğini belirterek, "Gıdaların özellikle doğal mevsiminde bol olduğu dönemde soğutularak saklanması hem aile bütçelerine katkı sağlıyor, hem de doğal sağlıklı ürünlerin dört mevsim tüketilmesine imkân veriyor. Ancak, bilinçli tüketiciler olarak, gıdaların saklanmak üzere hazırlanması sırasında ve saklama süreleri içinde çeşitli konulara dikkat etmemiz gerekiyor. Düzenleyeceğimiz bilgilendirme toplantısının bu anlamda Aliağa'da, beldelerimizde, köylerimizde yaşayan özellikle ev hanımlarımız ve genç kızlarımıza çok yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi.