Vali sel bölgesinde incelemelerde bulundu

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, il ve ilçelerde etkili olan sağanak yağış ardından, sel sularından olumsuz etkilenen Milas ilçesine bağlı bazı yerleşim birimlerinde incelemelerde bulundu.

Milas'a bağlı Kemikler köyü ve çevresindeki köylerde, su baskınına uğrayan tarım arazilerini ve sel sularının tahrip ettiği köprü ve yolları yerinde gören Vali Altıparmak, sel sularıyla yıkılan Gökçeler-Alaçam köyleri arasındaki köprünün en kısa sürede yaptırılacağını ifade etti. Altıparmak, sel sularıyla tahrip olan diğer yolların da süratle onarımlarının yapılarak, ulaşım hizmetine açılacağını söyledi.

Sağanak yağışların ve oluşan sel sularının birer doğal afet olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak, yöredeki köylerde su baskınına uğrayan evlerin ve tarım arazilerinin devletin imkânları ölçüsünde giderileceğini kaydetti.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, yine sel sularından önemli ölçüde etkilenen Gökçeler Köyü 'Uyku Vadisi'nde de incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Sağanak yağışların ardından etkili olan sel sularıyla, Milas'a bağlı Kemikler, Dörttepe, Meşelik ve Boğaziçi köylerindeki tarım arazileri sular altında kalmış, bu köylerdeki 25 ev sel sularından olumsuz yönde etkilenmişti. Yine sel sularıyla, Milas'a bağlı Gökçeler ve Alaçam köyleri arasındaki köprü çökmüş, Ağaçlıhöyük ve Gökçeler köyleri arasındaki yol sular altında kalmış ve 'Uyku Vadisi'ndeki lokantanın eklentileri de sular altında kalmıştı.

Muğla Valisi Altıparmak, aynı gün, Milas Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği toplantısıyla, Bodrum Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği toplantılarına da katılarak, hizmet birliklerinin gündemindeki konuların görüşülmesi sırasında, kurul toplantılarına başkanlık etti. Her iki ilçenin Turizm Altyapı Hizmet Birlikleri toplantısında da yörenin turizm ve altyapı sorunlarıyla ilgili çeşitli konularının görüşülerek karara bağlandığı belirtildi.