Boğazına bıçak dayayarak intihara kalkıştı

Adana'da elektrik ve su borcunu ödeyemeyen vatandaş Vali Yardımcısı İbrahim Avcı'dan istediği yardımı alamayınca boğazına bıçak dayayarak intihar etmek istedi.

Vali yardımcısının ilgilenmediği şahsı Adana Valisi İlhan Atış'ın Koruma Müdürü Ali Uzun ikna ederek damdan kurtardı.

Çöpten kağıt toplayarak eşine ve 3 çocuğuna bakan 46 yaşındaki Ayhan Bastık, 2 bin 500 TL'lik elektrik ve su borcu olduğu için bugün öğlen saatlerinde Adana Valiliğine gitti. Korumalar tarafında içeri alınan Bastık, konuyla ilgili Sosyal Yardımlaşma işlerinden sorumlu Vali Yardımcısı İbrahim Avcı'ya yönlendirildi. Vali Avcı'nın yanına giden Bastık, yaşadığı maddi sıkıntıyı anlatarak, 2 bin 500 lira elektrik ve su borcu olduğunu söyledi. Vali Avcı, Bastık'a "Benim de elektrik su borcum var ne yapalım" diye yanıt verdi. Bu cevabı duyan Bastık, valilik binasına yakın yüksek bir binaya çıkarak intihar girişiminde bulundu. Bastık binanın damına çıkarak, yanında getirdiği bıçağı boğazına dayadı. Kısa sürede olay yerine polis ve Can-Kur ekipleri geldi. Gerekli önlemler alındı. Ancak Bastık, sürekli 2.bin 500 lira elektrik ve su borcu olduğunu bu nedenle vali ile görüştüğünü ancak kendisini kovduğunu belirterek ölmek istediğini söyledi.

Valilikten hiçbir yetkilinin sorununu dinlemediğini öne süren Ayhan Bastık, Adana Valiliği'nin karşısındaki Baysan İş Merkezi'nin 8. katına çıkıp intihar girişiminde bulunan Bastık'ı kimse ikna edemedi. Bastık, bacaklarını binadan aşağıya sarkıtıp elindeki bıçağıyla kendisini kesmekle tehdit etti. Ölümünden Vali Yardımcısı İbrahim Avcı'nın sorumlu olacağını söyleyen Bastık, "Borcum yüzünden evimin elektrik ve suyu kesildi. Yardım istediğim kapılar yüzüme kapandı. Bunalıma girdim. Evime gidemiyorum. Vali yardımcısı Avcı'ya elektrik ve su borcu olduğunu söyledim. O benimle görüşüp sorunumu dinlemek yerine (Benimde elektrik su borcum var ne yapalım). Madem çok zor durumda onun borçlarını da ben ödeyeyim" dedi.

Yaklaşık yarım saat ikna edilemeyen şahsı ikna etmek için bu kez Adana Valisi İlhan Atış'ın Koruma Müdürü Emniyet Amiri Ali Uzun geldi. Bastık ilk önce yaklaşmasını istemedi ancak Uzun, borcunu ödeme sözü verince Bastık intihar etmekten vazgeçti. Valinin ilgilenmediği vatandaşı valinin koruma müdürü intihardan vazgeçirdi. Daha sonra valiliğe tekrar giden Bastık, "Evimde kahvaltı yapacak bir şey yok. Eşim hasta. Çocuklarım aç. 3 Kızım var bakkala gidip çikolata bile alamıyor. Ama valimin borcu varmış onu öderim. Ama koskoca mülkü amirler bende o durumdayım derse lanet olsun böyle insanlara. Adana halkı bana yardım etsin İbrahim Avcı'nın elektrik su borcu varmış. Onu ben yatırayım. Koskoca vali yardımcısının elektrik borcu varmış." diye tepki gösterdi.

Daha sonra valilikte Vali Yardımcısı Avcı ile görüşen Bastık'ın borcunun 750 lira olduğu belirlendi. Bastık'a borçlarını ödemesi için 750 lira para verildiği öğrenildi.