Birand meslektaşı Dündar'ı deşifre etti

CNN TÜRK ekranlarında Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programına telefonla katılan M. Ali Brand, meslektaşı Uğur Dündar'a göndermede bulundu.

Taraf gazetesi tarafından ortaya atılan Balyoz Planı iddiaları hakkında konuşan Ayşenur Arslan, kendi isminin de TSK ile işbirliği yapacak gazeteciler arasında geçmesine tepki gösterdi ve bunu yayınlamasının bir çeşit andıç olduğunu söyledi.

Konuğu Mustafa Bumin bunun andıç olmadığını söyleyince, Arslan sözünü keserek Mehmet Ali Birand’a telefon bağlantısı yaptı. Ancak Birand’tan da istediği desteği bulamadı.

Arslan bu kez Birand’a “Sizi andıçladıklarında ben ATV’deydim Ali Kırca’yla beraber biz andıç haberinde sizin isminizi kullanmadık” dedi.

Bunun üzerine Birand, “Siz kullanmadınız etik davrandınız ama şuan çalışmakta olduğum Kanal D o dönem isimlerimizi açık açık verdi” şeklinde karşılık verdi.

Kanal D haber bültenini sunan Uğur Dündar, bazı gazetecileri teşhir etti ve bu gazetecilerin PKK’ya yardım ettiğini açık açık anlattı. Ertesi gün ise Hürriyet ve Sabah’ın başlıklarında Mehmet Ali Birand ile Cengiz Çandar’ın PKK ile işbirliği yaptığı anlatılıyordu.

Yani tetiği ilk çeken Dündar’dı ve Birand bunu unutmamış olmalı ki, bugün tekrar Dündar’a ağır biçimde mazisindeki bu utanç vesikasını tekrar hatırlattı ve yüzüne çarptı.

Bugün Taraf’ın yayınladığı listede Uğur Dündar da “işbirlikçi” gazeteciler arasında geçiyor.