İsrail Dışişleri Müsteşarı Gal'ın Meclis ziyareti

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan koltuk krizinin ardından, İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yossi Gal, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mercan'ı ziyaret etti.

TBMM’ye gelen Yossi Gal, komisyon başkanı Mercan'ı 6 dakika ayakta bekledi.

Türkiye ve İsrail Dışişleri Bakanlıkları müsteşarları arasında yapılan mutad danışma toplantıları için Ankara'da bulunan İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Gal, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'la görüşmek üzere Meclis'e geldi.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy ve İstanbul Başkonsolosu ile birlikte Meclis'e gelen Gal'ı Dışişleri Komisyonu'nda görevli Büyükelçi Akın Algan karşıladı. İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Gal, 15.00'teki randevu için Meclis'e 14.58'de gelirken, Gal ve beraberindekiler komisyon salonuna alındı. Gal, Komisyon Başkanı Mercan'ın gelişini bir süre ayakta bekledi. Bekleyişi sırasında gazetecilerle sohbet eden Gal'ın heyetinde bulunan Büyükelçi Levy'nin, gecikmeden dolayı rahatsız olduğu gözlendi.

Komisyon Başkanı Mercan, 15.04'te salona geldi ve Gal ile sıcak bir şekilde tokalaştı. Mercan ve Gal basın mensuplarına da poz verdi. Mercan, gazetecilerin sorusu üzerine Çalışma Bakanı ile bir görüşme yaptığı için kısa bir gecikme yaşadığını belirterek, "Gecikmemin özel bir nedeni yok" dedi.

Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti.