Malatya'da miniklerden kuran ziyafeti

Malatya Meşale Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kültür Komisyonu tarafından 'Miniklerin Sesinden Kur'an Ziyafeti' yarışması düzenlendi.

Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen final programına, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Müftü Hacı Yusuf Gül, AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ve Hukukçular Derneği Başkanı Necati Karabay'ın yanı sıra dernek yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans salonu yarışma dolayısıyla tıklım tıklım olurken, miniklerin Kur'an ziyafeti izleyenleri mest etti.

Miniklerin Sesinden Kur'an Ziyafeti adlı yarışma öncesinde bir konuşma yapan Meşale Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kültür Komisyonu Başkanı Fikret Doğan, miniklerin sesinden Kur'an ziyafetini Malatya kamuoyuna sunmaya vesile olmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Daha sonra yarışmaya geçildi. 7 ila 13 yaş arası miniklerin eleme usulüyle katıldıkları yarışmanın finalinde 10 minik yarıştı. Etkinlikte Muhammed Şahin birinci, Zeynep Yücel ikinci, Zeynep Aydın ise üçüncü oldu. İlk üçe giren miniklere tam altın verilirken, diğer yedi yarışmacıya ise çeyrek altın takdim edildi.