Dakar Rallisi'nde ilk 3 Volkswagen'in

Motor sporlarının zirve yarışı olarak bilinen ve 2008 yılında Afrika'daki terör olayları nedeniyle Güney Amerika'da yapılan efsane ralli Dakar'da Volkswagen TDI motorlu Touareg araçlarıyla mücadele eden üç ekip, son etapta da üstünlüklerini korudular ve ilk üç sırada yarışı tamamladılar.

Dakar Rallisi'nde ilk 3 Volkswagen'in
Dakar Rallisi'nde ilk 3 Volkswagen'in
1 Ocak'ta Arjantin'in başkenti Buenos Aires’den start alan 32.Dakar Rallisi’nde VW Touareg araçlarla mücadele eden 3 takım, ilk üç sıraya ambargo koydu ve podyuma çıktı. 33 değişik ülkeden, 140 otomobilin mücadele verdiği Dakar’a 5 araç ile katılan Volkswagen, Arjantin ve Şili topraklarında şampiyonluğu rakiplerine bırakmadı. Buenos Aires’de sona eren Dakar Rallisi’nin bu seneki şampiyonları Carlos SAINZ – Lucas CRUZ ekibi olurken, Volkswagen geçen seneki şampiyonluğuna bir yenisini daha ekledi. Toplam 9.000 km’den oluşan 14 özel etabın geçildiği Dakar Rallisi’nde, 5 özel etabı ilk üç sırada tamamlayan ve genel klasmanda da bu başarılarını tekrarlayan Volkswagen ekipleri mutlu sona ulaştı.

14. ve son etap olan San Rafael – Buenos Aires etabına rakiplerinin oldukça önünde girerek, avantaj sağlayan Volkswagen ekipleri bu avantajlarını iyi değerlendirdiler. Böylelikle Volkswagen, TDI motorlu Touareg araçlarla ikinci kez bu başarıyı elde etmiş oldu. 32. Dakar Rallisi’nde Volkswagen adına yarışan Carlos SAINZ – Lucas CRUZ ekibi 1. sırada yer alırken yine VW Touareg araçlarla mücadele eden Nasser saleh AL-ATTIYAH - Timo GOTTSCHALK ve Mark MILLER - Ralph PITCHFORD ekipleri 2 ve 3. sırada yer aldılar.