Gizli hesaplar Türkiye'ye akacak

Maliye Bakanlığı, İsviçre ve Lüksemburg ile yapılan anlaşmaların başarılı olmasıyla birlikte, rotayı diğer ülkelere çevirdi.

İsviçre ve Lüksemburg'la yapılan anlaşmalar sonucunda Varlık Barışı uygulamasından beklenenin üzerinde paranın beyan edilmesini sağlayan Maliye Bakanlığı, rotayı diğer vergi cenneti ülkelere çevirdi. Kayıt dışı paranın Türkiye dışına kaçış yollarını kapatmayı planlayan Maliye Bakanlığı, 6 ada ve 2 AB üyesi ülkeyle daha anlaşma yapmayı planlıyor. Maliye Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmayla Türkler’in, Virgin, Cayman, Jersey ve Bahamalar gibi merkezlere gizli para transferinin önüne geçilecek. İlk aşamada, Türkler’in en fazla para aktardığı tespit edilen ve görüşmelerin sürdüğü Bahamalar, Jersey, Bermuda, Isle of Man, Virgin ve Cayman Adaları ile anlaşma imzalanacak. Çok sayıda gizli hesabın bulunduğu Avrupa ülkelerini de kapsayan çalışma ile Lüksemburg ve İsviçre'nin ardından Avusturya ve Belçika da, Türkiye'nin bilgi değişimine gideceği ülkeler arasına dahil edilecek.

6 ADA ÜLKESİ VE AFRİKA TAKİPTE

Maliye Bakanlığı, Türkler’in en fazla para aktardığı çeşitli merkezler için ayrı bir çalışma başlattı. Araştırmada, 6 bağımsız veya özerk ada ülkesinin ismi ön plana çıktı. Bunlar da Bahamalar, İngiliz Virgin Adaları, Cayman Adaları, Jersey, Bermuda ve Isle Of Man (Man Adası) olarak belirlendi. Maliye, 6 ada ülkesine, 'Bilgi Değişimi Anlaşması' ya da 'Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması' yapmayı teklif etti ve görüşmelere başlandı. Maliye, ayrıca Afrika ülkeleri de dahil diğer ülkeler için de çalışmalarını sürdürüyor.