TAV dünya sıralamasında ilk 3'e girmeyi başardı

Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR) havalimanı inşaatı derecelendirmesinde TAV İnşaat ilk 3'e girdi.

  Uluslararası inşaat sektö ; rü ; dergisi Engineering News Record ( ENR ) , ulaştırma sektö ; rü ; ndeki , otoyollar , limanlar , kö ; prü ; ler , havalimanları ve toplu taşımacılıktaki , dü ; nyanın en bü ; yü ; k inşaat firmaları ile proje mü ; şavirlik firmalarını aç ; ıkladı .

ENR ' nin , dü ; nya ç ; apındaki havalimanı inşaatı sektö ; rü ; nde belirlediği en bü ; yü ; k firmalar arasında , 14 bin ç ; alışanıyla , 2 milyon 720 bin metrekarelik terminal binası ve havalimanı altyapısı inşaatı yapan ve 10 milyar doları aşan iş hacmiyle , ü ; ç ; ü ; ncü ; sırayı alan TAV İnşaat , Bechtel ve Hochtief ' den sonra dü ; nya sıralamasındaki yerini aldı . Birinciliği Amerikan firması Bechtel ' in , ikinci sırayı Alman markası Hochtief AG ' nin aldığı sıralamada , TAV İnşaat ü ; ç ; ü ; ncü ; , Fransız Bouyges dö ; rdü ; ncü ; ve Japon firması Taisei beşinci oldu .

TAV Grubu CEO ' su M . Sani Şener , ' Bir mü ; hendisin hayatında gö ; receği en ö ; nemli kilometre taşlarından birisi , ç ; alıştığı inşaat şirketin ENR ' da bö ; yle bir derecelendirmeye girmesidir . 10 . yılımızı kutladığımız bu gü ; nlerde emeklerimizin bö ; yle bir dereceyle taç ; landırılması ve ü ; lkemizin temsiline bö ; yle bir katkıda bulunuyor olmamız ç ; alışma azmimizi daha da perç ; inledi ' dedi .
Şener , ' Ankara , İstanbul ve İzmir havalimanından sonra Tiflis , Batum , Tunus ve Kahire havalimanlarını bitirip Katar , Doha , Umman , Muscat , Libya , Tripoli ve Sepha havalimanlarını da inşa ediyor olmamız bu konuda dü ; nyanın sayılı firmaları arasında yer almamızı sağlamıştır . İnşaat işi mü ; thiş bir lojistik ve uygulama işidir . Lojistik , malzemenin ve bilginin yapım sahasına zamanlı ulaştırılması , uygulama da binlerce işç ; iyi , yü ; zlerce mü ; hendisi ve teknisyeni bu lojistikle eş zamanlı hareket ettirebilmektir . Biz TAV İnşaat ' ta 14 bin takım arkadaşı ile entegre ç ; alışıyoruz ve İstanbul ' daki merkez ofisimizde ise sadece 67 arkadaşımız ç ; alışıyor . Bu rakamlar lojistiği ve uygulamayı nasıl bir teknoloji ve iletişim ile yö ; nettiğimizin de pratik bir ifadesidir . TAV İnşaat ' ın bu enerjisi ve havalimanı inşaatı alanındaki gü ; cü ; , dü ; nya pazarında da Tü ; rk mü ; hendisliğinin , inşaat sektö ; rü ; ndeki payını arttırmasına katkıda bulunacağına inancım sonsuzdur ' diye konuştu .

TAV İnşaat ' ın bugü ; ne kadar yaptığı inşaatlar arasında , dü ; nyanın en bü ; yü ; k havalimanları iç ; erisinde yer alacak olan Katar - Doha Uluslararası Havalimanı Terminal Kompleksi ve Libya Tripoli Uluslararası Havalimanı Yolcu Terminali de bulunuyor . Bunun yanı sıra ; TAV Havalimanları Holding iştiraklerinden TAV Tunusie tarafından 40 yıl sü ; reyle işletilecek Tunus Enfidha ' daki Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı ' nın inşaatı komple greenfield bir havalimanı olması sebebiyle de TAV İnşaat ' ın projeleri arasında ö ; zel bir yer tutuyor . Bö ; lgenin prestiji aç ; ısından ö ; nem taşıyan yatırımlarından biri olması beklenen Umman Muskat Uluslararası Havalimanı Projesi ' nin ilk ihale paketi olan Pist ve Altyapı İşleri de TAV İnşaat ' ın imzasını taşıyacak . Bunlara ek olarak ; akıllı bina konsepti ile tasarlanan , Dubai Marina ' da yer alan 101 katlı dü ; nyanın en yü ; ksek yapılarından , Marina 101 Gö ; kdeleni de TAV İnşaat ' ın hali hazırda yü ; rü ; ttü ; ğü ; projeler arasında yer alıyor .