Memur - Sen : Sorunlardan kurtulmanın yolu Demokratik Anayasa

Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin bütün sorunlarından kurtulması için demokratik bir anayasaya sahip olması gerektiğini söyledi.

Memur - Sen : Sorunlardan kurtulmanın yolu Demokratik Anayasa
  Memur-Sen Malatya İl Divan Toplantısı ' na katılmak iç ; in Malatya ' da bulunan Ahmet Gü ; ndoğdu , bir basın toplantısı dü ; zenledi . Ç ; alışanların hakkını alması , gelir adaletsizliğinin sona ermesinin temelinde de demokratikleşememe olduğunu sö ; yleyen Gü ; ndoğdu , bü ; yü ; meden pay alamayan kamu ç ; alışanlarına , kriz bahane edilerek hak ettikleri ü ; cret artışının yapılmamasının anlaşılır olmadığını kaydetti .

Tü ; rkiye ' nin kamburlarından kurtulmak iç ; in bir fırsat yakaladığını sö ; yleyen Gü ; ndoğdu , &ldquo ; Tü ; rkiye bu fırsatı iyi değerlendirmelidir . Demokratikleşme sü ; recini başarıyla tamamlamalıdır . Yeni şehitler vermeden , şehit aileleri ü ; zü ; lmeden ve terö ; r ö ; rgü ; tü ; muhatap alınmadan insan hakları ç ; erç ; evesinde sorunlar ç ; ö ; zü ; lmelidir&rdquo ; şeklinde konuştu .

Demokratikleşme sü ; recinin başarılı olması iç ; in ilk yapılması gerekenin de sivil , demokrat bir anayasa olduğunu bildiren Gü ; ndoğdu , &ldquo ; Anayasaya bakıyorsunuz , Cumhurbaşkanı başkomutan . Devleti denetleme yetkisi var . Ancak , TSK denetleme dışında . YAŞ ve HSYK kararları yargı denetimi dışında . Bir er ' in , bir yü ; zbaşının sahip olduğu bilgilere sahip olamıyor . Ö ; nce devleti yö ; netenlerin bu bilgilere sahip olması gerekir . Cumhur ' un başkanının olması gerekir . Yeni anayasa , kuvvetler ayrılığını hayata geç ; irildiği , demokrat , laik , sosyal hukuk devleti tanımlarının yerli yerine oturduğu ve iç ; erdiği anlamlarla hayat kazandığı şekilde olmalıdır . Yoksa , laiklik Tü ; rkiye ' de dindarların dö ; vü ; lmesinini sopası olurken , dü ; nyaya ç ; ıkış yeri olan Fransa ' da ise , Tü ; rkiye ' de dayak yiyenlerin insanca muamele gö ; rmesine sebep olmaktadır&rdquo ; dedi .

Yeni anayasanın , demokratik aç ; ılımın da ö ; nü ; nü ; aç ; acağına inandığını kaydeden Gü ; ndoğu , &ldquo ; Bu değişiklik yapılmazsa , korkarım ki , değişim de Anayasa ' nın bir maddesine takılır kalır&rdquo ; şeklinde konuşarak bu konudaki endişesini dile getirdi .


REKTÖ ; R Ç ; ELİK ' E ZİYARET

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gü ; ndoğdu Malatya ziyareti kapsamında İnö ; nü ; Ü ; niversitesi Rektö ; rü ; Prof . Dr . Cemil Ç ; elik ' i ziyaret etti . Ziyarete , Memur-Sen İl Temsilcisi , Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Şahin Kayaduman ve Eğitim Bir-Sen Malatya İl Yö ; netim Kurulu ü ; yeleri de katıldı .

Ziyarette konuşan Rektö ; r Ç ; elik , gö ; reve geldiği zamandan bugü ; ne kadar ü ; niversitenin toplumla bü ; tü ; nleşmesini sağladıklarını , mevcut fakü ; ltelere yenilerini eklemenin yanı sıra , 8 yıldır kapalı olan İlahiyat Fakü ; ltesi ' ni yeniden aç ; tıklarını kaydetti . Rektö ; r Ç ; elik , Eğitim Fakü ; ltesi ' nin derslerinde de dü ; zenlemeler yaparak , Din Kü ; ltü ; rü ; ve Ahlak Bilgisi Ö ; ğretmenliği bö ; lü ; mü ; nü ; yeniden ö ; ğretime dahil ettiklerini hatırlattı .

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gü ; ndoğdu ise , yıllardır dile getirdikleri ü ; niversitelerin bilim yuvası olması , ideolojik tartışmalardan uzak kalması temennisinin gerç ; ekleşmiş olduğunu gö ; rmenin kendisini mutlu ettiğini sö ; yledi . Gü ; ndoğdu , halkıyla bü ; tü ; nleşmiş , halkın değerlerine yabancı olmayan ve o değerlerle bü ; tü ; nleşmiş eğitim sisteminin mutlaka başarılı olacağına inandığını bildirdi .



BELEDİYE BAŞKANI AHMET Ç ; AKIR DA ZİYARET EDİLDİ

Ahmet Gü ; ndoğdu ve beraberindeki heyet daha sonra Malatya Belediye Başkanı Ahmet Ç ; akır ' ı ziyaret etti . Burada konuşan Gü ; ndoğdu , Malatya ' ya her gelişlerinde bir farklılık gö ; rdü ; klerini bunun da Malatyalılar iç ; in bü ; yü ; k bir kazanım olduğunu ifade etti .

Başkan Ç ; akır ise konuşmasında , Memur-Sen ' in Tü ; rkiye ' nin en bü ; yü ; k memur konfederasyonu olduğunu , yaptığı ç ; alışmaların ü ; lkenin geleceği ve demokratikleşmesine sunduğu katkının takdire şayan olduğunu sö ; yledi .


MEMUR-SEN İL DİVAN TOPLANTISINA KATILDI

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gü ; ndoğdu , ayrıca Memur-Sen Malatya İl Divan Toplantısı ' na katıldı . Burada , Memur-Sen Malatya il ve ilç ; e yö ; neticileriyle bir araya gelen Gü ; ndoğdu , &ldquo ; Dü ; n sağımızdakiler ' Yaşasın Ergenekon ' , solumuzdakiler ' Yaşasın Devrimcilerin Dayanışması ' derken , darbe gü ; nlü ; kleri gazete sayfalarını doldururken , Ortak Akıl Mitingleri ile biz , meydanlardaydık . İlk mitingimizi de Malatya ' mızda yapmış ve Cumhuriyet tarihimizde ilk defa halkın meydanlara ç ; ıkarak ' darbe istemiyoruz ' diye haykırdığı il Malatya olmuştur . Bunun iç ; in sizleri gö ; nü ; lden tekrar kutluyor , bu mü ; cadelenizin takdire şayan olduğunu bir kez daha dile getiriyorum&rdquo ; şeklinde konuştu .

Toplantıda daha sonra , Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Şahin Kayaduman , Memur-Sen ' e bağlı sendikaları şube başkan ve il temsilcileriyle ilç ; e Memur-Sen İlç ; e Temsilcileri konuşarak duygu ve dü ; şü ; ncelerini katılımcılarla paylaştı .