Kurtulmuş'un açılıma farklı bakışı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin siyasi suikast ve cinayetlerden fevkalade ciddi şekilde ağzı yanan bir ülke olduğunu söyledi.

Kurtulmuş'un açılıma farklı bakışı
  Kurtulmuş , ç ; ıkış yolunun ; bir daha hiç ; kimsenin aklından , herhangi bir şekilde Meclis ' e , siyasete , mü ; dahale etmeyi geç ; iremeyecek demokratik bir sistemin uygulamaya konulması gerektiğini belirtti .

Partisinin il kongresine katılmak ü ; zere Samsun ' a gelen SP Genel Başkanı Prof . Dr . Numan Kurtulmuş , CİHAN ' ı ziyaret ederek , Bö ; lge Yayın Temsilcisi Mü ; kremin Albayrak ' la sohbet etti .

Başbakan Yardımcısı Bü ; lent Arınç ; ' a suikast iddiası , kozmik oda ve Tü ; rkiye ' de darbe ve darbe teşebbü ; sleri ile alınması gereken ö ; nlemlere değinen Kurtulmuş , ' Başbakan Yardımcısı Bü ; lent Arınç ; ' a suikast iddiasının olması , durumun fevkalade ciddi olduğunu gö ; steriyor . Dolayısıyla bu kadar ciddi olan bir konunun etrafında siyasetin vazifesi tartışma ç ; ıkarmak , burada bir polemik yapıp her gü ; n gazetelerde , televizyonlarda bu tartışmayı sü ; rdü ; rmek değil , varsa bu suikast arkasındakileri bü ; tü ; nü ; yle aydınlatmaktır . Tü ; rkiye siyasi suikastlardan , siyasi cinayetlerden fevkalade ciddi şekilde ağzı yanmış bir ü ; lkedir ' dedi .

Suikastların , sadece siyaset adamlarına değil , Tü ; rkiye ' de bir dö ; nem sayıları 10 binleri aşmış faili meç ; hulleri olan bir ü ; lke olduğunu ve Tü ; rkiye ' de , bazı dö ; nemlerde gazetelerin yayın yö ; netmenlerinin , savcıların ö ; ldü ; rü ; ldü ; ğü ; nü ; hatırlatan Kurtulmuş şö ; yle konuştu :

' Tü ; rkiye ' de kahveler bombalanmış onlarca insanlar ö ; ldü ; rü ; lmü ; ş . Tü ; rkiye bunlardan ç ; ok ağzı yanmış bir ü ; lkedir . Dolayısıyla siyaset burada tartışma , polemik , birbirleriyle hakaretleşecek , kozmik veya kozmetik odamıydı? Gibi tartışmalarla vakit kaybetmemelidir . Burada gerç ; ekten Sayın Arınç ; ' a bir suikast teşebbü ; sü ; varsa , kimler tarafından yapıldıysa bunun ortaya ç ; ıkartılması şarttır . Bu Tü ; rkiye ' de devleti rahatlatır . Devletteki gerilimleri azaltır . Ve millete gerç ; ekten demokratik standartları yü ; ksek bir ü ; lkede yaşadığı havasını , gü ; ven duygusunu verir . '

Kozmik odayla ilgili tartışmaların faydalı olabilmesi iç ; in hukuki dü ; zenlemeler konusunda tartışılması gerektiğini de kaydeden Kurtulmuş , ' Herhangi bir ü ; lkede , iç ; erisine dö ; nü ; k bir devlet sırrı olmaz . Yani vatandaşlara , iç ; siyasete , Tü ; rkiye ' nin iç ; yapısal dü ; zenine ilişkin bir devlet sırrı olmaz . Herhangi bir ü ; lkenin iç ; erde devlet sırrı olmaz . Devlet sırrı , dışarısıyla ilgilidir . Bir ü ; lkenin dış politikasıyla ilgilidir . Uluslararası gelmek istediği noktayla ilgilidir . Dolayısıyla birde herhangi bir konunun devlet sırrı perdesi arkasına atılamayacağı şekilde hukuki dü ; zenlemelerin yapılması şarttır . Ama bü ; tü ; n bunların hepsi , bakın ; Tü ; rkiye Ergenekon tartışmasını iki seneyi aşkın bir zamandır yapıyor . Arkasından ıslak imza , kuru imza tartışmasını yapıyor . Arkasından darbe teşebbü ; sü ; şu darbe teşebbü ; sü ; var mıydı? Yok muydu? Tartışması yapılıyor .

Tü ; rkiye ' de ; 1960 , 12 Mart 1971 , 12 Eylü ; l 1980 ihtilali var . Tü ; rkiye ' de 28 Şubat 1997 , 29 Nisan 2007 var . Bunların hepsi hakikatten tam darbelerdir , ihtilallerdir . Bir kısmı post moderndir . Bir kısmı elektronik darbedir . Ama sonuç ; ta bunların siyaset dışı kurumların yö ; netmiş olduğu mü ; dahalelerdir . Dolayısıyla yapılması gereken ; Ahmet bey iyi adamdır , darbe yapmaz . Mehmet Bey kö ; tü ; adamdır , darbe yapar . Ondan kendimizi koruyalım değildir . Bir daha hiç ; kimsenin aklından herhangi bir şekilde olağan dışı bir yolla meclise , siyasete , mü ; dahale etmeyi geç ; iremeyeceği şekilde sistemi demokratikleştirmektir . Ç ; ıkış yolu burasıdır . Tü ; rkiye ' de siyasetin iktidarıyla ana muhalefetiyle , diğer muhalefet partileriyle esas ü ; zerine yoğunlaşması gereken nokta da budur . '