Sağlık Bakanlığı'na dava açtılar

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Aralık 2009 itibariyle binlerce sağlık çalışanının döner sermaye gelirlerinden ortalama 250 TL gelir kaybına uğradığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı hakkında dava açtıklarını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'na dava açtılar
Sağlık Bakanlığı'na dava açtılar
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar yaptığı açıklamada, 2006'dan 2009 yılına kadar Laborant ve Veteriner Sağlık ön lisans programı sağlık çalışanları için üst öğrenim kabul edildiğini belirterek, YÖK'ün 4 Kasım 2009 tarihinde yaptığı toplantıda, bu bölümün tüm sağlık çalışanları için üst öğrenim sayılamayacağı kararını verdiğini kaydetti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık Bakanlığı'nın işleminde YÖK'ün aldığı kararın geriye doğru işletilerek bu bölümü bitiren, intibakları yapılan, yıllarca ücret ve tazminatları ön lisans mezunu olarak ödenen sağlık çalışanlarının kazanılmış haklarının elinden alınmaya çalışıldığını kaydetti. Hem YÖK'ün aldığı karar, hem de Sağlık Bakanlığı işleminin iptali için Danıştay'a dava açtıklarını dile getiren Kaçar, Anayasa Mahkemesi kararlarının bile geriye yürümezliği ilkesi ortadayken, YÖK'ün kararının geriye yürütülmesinin hukuki olmadığına dikkat çekti. Danıştay'ın kararı gereği, Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans mezunu sağlık çalışanlarının haklarına dokunulamayacağını belirten Kaçar, binlerce sağlık çalışanının Aralık ayından itibaren ücret ve döner sermaye gelirlerinde ortalama 250 TL gelir kaybına uğradığına dikkat çekti. Sağlık-Sen ise işlemin yürürlüğünün durdurulması ve iptali talebiyle yargıya başvurdu.