Ankara'da yeni yılın ilk bebeği Selami

Ankara'da Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen Selami bebek, 2010 yılının ilk bebeği olmaya aday.

Hülya ve Hamdi Yaşar çiftinin bebeği, saat 00.01'de doğdu. 3 kilo 730 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda dünyaya gelen erkek bebeğe Selami ismi verildi. Anne Yaşar, "Çok mutluyum. Ağrısız bir doğum yaptırdılar. Doktorlarımızdan çok memnunum kontrollerimde de sürekli bu hastaneye geldim" dedi. Yaşar, yeni yıldan da sağlık ve huzur diledi.

Belediyede işçi olarak çalıştığı öğrenilen baba Hamdi Yaşar da, "Hastanemize çok teşekkür ederim. Hiçbir konuda sıkıntı çekmedik" dedi. Bebeğin isminin Selami olmasının özel bir sebebi olup olmadığının sorulması üzerine ise Yaşar, "Selami, rahmetli kayınpederimin ismidir. Erkek evladı olmadığı için annesi erkek olursa babasının ismini vereceğini söyledi. Biz de Selami ismini koyduk" diye konuştu.

Başhekim Yardımcısı Mustafa Beşli, Selami bebeğin "yeni yılın ilk bebeği" olabileceğini, bu doğumun hastanelerinde gerçekleşmesinden mutluluk duyduklarını dile getirdi ve bebeğe çeyrek altın taktı.