Komandolar Hakkari sınırına sevk ediliyor

Hakkari sınırına özel komandolar sevkedilmeye başlandı.

Komandolar Hakkari sınırına sevk ediliyor
 

Dü ; n Ç ; ukurce ve Eruh ' ta yaşanan ç ; atışmalarda 8 askerin şehit olmasının ardından bugü ; n de Van Başkale ' de mayın patladı , 2 er şehit olurken 6 asker de yaralandı .

Hakkari ve Siirt ' te PKK ' lı terö ; ristlerle girdikleri ç ; atışmalarda şehit dü ; şen askerin cenazeleri memleketlerine gö ; nderilirken , bö ; lgede sü ; ren operasyonlara katılmak iç ; in acil olarak ö ; zel komandolar sevk edildi . Kayseri ' den askeri uç ; akla gelen ö ; zel bir birlik otobü ; slerle Hakkari sınırına gö ; nderildi .

Son gü ; nlerde Mehmetç ; ik terö ; rle mü ; cadeleye bü ; yü ; k bir hız verirken , bö ; lgede PKK ' lı terö ; ristlere yö ; nelik geniş ç ; aplı operasyonlar da aralıksız sü ; rü ; yor . Dü ; n Hakkari ' nin Ç ; ukurca ilç ; esi ile Siirt ' in Eruh İlç ; esi ' nde PKK ' lı terö ; ristlerle ç ; atışmaya giren 6 asker şehit dü ; şü ; nce bö ; lgede hareketlilik en ü ; st seviyeye ç ; ıktı . Şehitler memleketlerine gö ; nderilirken , bö ; lgedeki operasyonlara katılmak ü ; zere Kayseri Komando Tugayından da ö ; zel eğitimli bir birlik sabah saatlerinde Tü ; rk Hava Kuvvetleri ' ne ait kasa tipi uç ; akla Van ' a getirildi . Burada otobü ; slere bindirilen ö ; zel yetiştirilmiş yaklaşık 100 komanda ö ; nce Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı , ardından da Hakkari ' de sü ; ren operasyonlara katılmak ü ; zere sınıra gö ; nderildi .