Davutoğlu: Irak'ın seçim sürecini sağlıklı yürütebilmesi için her türlü yardıma devam edeceğiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, Irak'ın seçim sürecini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için her türlü yardımı yapmaya devam edeceğini söyledi.

Davutoğlu: Irak'ın seçim sürecini sağlıklı yürütebilmesi için her türlü yardıma devam edeceğiz
 

Bakan Davutoğlu , Irak ' taki son saldırılarda yaralanan ve tedavileri Atatü ; rk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' nde devam eden Iraklı diplomatlar ile diğer yaralıları ziyaret etti . Ziyarete Dışişleri Bakanı Davutoğlu ' nun Kadın Doğum Uzmanı eşi doktor Sare Davutoğlu da katıldı .

Başhekim Metin Doğan ' ın eşlik ettiği ziyarette Davutoğlu ve eşi , yaralıların tedavi gö ; rdü ; ğü ; servisleri gezerek bilgi aldı . Yaralılarla yakından ilgilenen Davutoğlu ç ; ifti , hastane koridorunda tedavi iç ; in bekleyen hastalara da ' geç ; miş olsun ' dileklerini ilettiler .

Bakan Davutoğlu , Iraklı yaralılarla Arapç ; a konuşarak ' geç ; miş olsun ' dedi . Iraklı yaralılar ise Tü ; rkiye ' nin kardeş bir ü ; lke olduğunu belirterek , ' Allah sizleri başımızdan eksik etmesin . Kardeş iki ü ; lkenin ilişkileri inşallah daha da gelişir . Allah sizleri korusun ' temennisinde bulundular .

Ziyaret sonrası gazetecilere bir değerlendirmede bulunan Davutoğlu , Tü ; rkiye ' nin , etnik kö ; keni ya da dini mezhebi ne olursa olsun bü ; tü ; n Iraklılara yardım etmeye devam edeceğini sö ; yledi . Geç ; tiğimiz gü ; nlerde Irak ' ta 6 saldırı olduğunu anlatan Davutoğlu , Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ' ü ; n Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ' yi , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın ise Irak Başbakanı Nuri El Maliki ' yi aradığını hatırlattı .

Saldırı sonrası kendisinin de Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile gö ; rü ; ştü ; ğü ; nü ; dile getiren Davutoğlu , Zebari ' nin talebi ü ; zerine 30 kadar yaralının Tü ; rkiye ' ye getirildiğini ve tedavi altına alındığını belirtti . Tü ; rkiye ' nin bü ; tü ; n imkanları ile Irak ' ın yanında olduğunu ve elinden geleni yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Davutoğlu , ' Ç ; ü ; nkü ; Irak ' ın geleceğiyle yakından ilgiliyiz . Her bir Iraklının sağlığı bizim vatandaşlarımızınki gibi azizdir . Etnik kö ; keni ve dini mezhebi ne olursa olsun bü ; tü ; n Iraklılara yardım etmeye devam edeceğiz . Bundan sonra sadece Irak ' ta değil , bö ; lgede , nerede bö ; yle bir insanlık faciası olursa olsun Tü ; rkiye insani yardımlarını yapmaya devam edecektir . İnsani yardım bizim en ö ; nemli dış politika ilkelerimizden biridir ' dedi .

Ö ; nü ; mü ; zdeki haftalar Irak ' a yapılacak ziyaretlerin de devam edeceğini dile getiren Davutoğlu , Irak ' ın seç ; im sü ; recini sağlıklı bir şekilde yü ; rü ; tebilmesi iç ; in Tü ; rkiye ' nin her tü ; rlü ; yardımı yapmaya devam edeceğini ifade etti .