'Söylediği söz kendine yakışmaktadır'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefetin 'geri dön' çağrısına verdiği 'Bu ne basitlik' cevabını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol,'Sayın Başbakan'ın bize söylediği 'Bu ne basitlik' sözü bir eldiven gibi kendisine yakışmaktadır. Şiddetle kınıyoruz ve kendisini derhal Türkiye'ye dönmeye davet ediyoruz' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Anadol, Meclis Danışma Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan'ın muhalefetin 'Türkiye'ye geri dön' çağrısına 'Bu ne basitlik' şeklinde cevap verdiğinin hatırlatılması üzerine Anadol, Tokat'ta 7 askerin şehit olduğuna işaret ederek, bugün tüm Türk milletinin gözyaşları içinde şehitlerini toprağa verdiğini söyledi. Anadol, "Acımız çok büyüktür.

Halkımız ve milletimiz gerçekten büyük bir acıya gömülmüştür. Bunun acısını yaşarken Atlantik ötesinde ABD gezisinden sonra Meksika'ya giden sayın Başbakan'a CHP Grup Toplantısı'nda Genel Başkanımız, sorulan bir soru üzerine, 'İçi rahat ediyorsa gezisine devam etsin' dedi" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın yaptıkları çağrıya 'Bu ne basitlik' cevabı verdiğine dikkat çeken Anadol, Erdoğan'ın ağzına geleni düşünmeden sarf edebildiğini söyledi. Bu acı üzerine, milletin bu kederi üzerine Başbakan'ın bunları söyleyebildiğini ve içi rahat biçimde Meksika'da dolaşabildiğini savunan Anadol, "Bize söylediği 'Bu ne basitlik' sözü bir eldiven gibi kendisine yakışmaktadır. Şiddetle kınıyoruz ve kendisini derhal Türkiye'ye dönmeye davet ediyoruz. Meydanlar, sokaklar iç savaş sahneleri yaşıyor.

Türkiye'de kan dökülüyor. Başlattığı açılımın sonu bu" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın CHP lideri Baykal'ın 'hıyanet' suçlamasını, 'Şaka yapmıştır' sözleriyle yorumladığının hatırlatılması üzerine Anadol, CHP lideri Baykal'ın sözlerinin tutanaklara geçtiğini, deşifre edildiğini, televizyon ekranlarından verildiğini vurgulayarak, "Sözleri ortada. Kendisine pay çıkarıp alınanlar varsa, kendi bilecekleri iş" ifadelerini kullandı.