'PKK ile DTP arasında bir halk bağı vardır'

DTP Tunceli milletvekili Şerafettin Halis, PKK ile DTP arasında bir halk bağının olduğu söyledi.

Parti binalarına yönelik saldırıları protesto eden DTP'liler, partilerinin Ankara İl Başkanlığı önünde toplandı.

Grupta bulunan DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, PKK ile aralarında "halk bağı olduğunun herkes tarafından bilindiğini" söyledi.


DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ise bir gazetecinin, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in açıklamalarını hatırlatması üzerine, "Batasuna ile paralelliklerinin olmadığını, Batasuna'nın ayrılıkçı bir örgütün yandaşı olduğunu" söyledi. Halis, "Batasuna ile aramızda paralellik görenlerin 1978 İspanya Anayasası'nı önce Türkiye'ye getirsinler" dedi.

"PKK ile aramızda bir halk bağı var" diyen Halis, "Aynı kitle, aynı topluluk, aynı halkın talepleri doğrultusunda bir paralellik gösteriyoruz.

Yöntem, biçim olarak ayrıyız. Biz yasal, siyasal zeminde bir örgütüz, partiyiz" şeklinde konuştu.

Gruptakiler adına açıklama yapan DTP Ankara İl Başkanı Songül Erol Abdil, "yapılan açıklamaların ardından son günlerde meydana gelen olayların gerçekleştiğini, Kürtlerin bu tehditlerden korkmadığını" söyledi. "Kürtlerin DTP öncülüğünde örgütlü olduğunu" anlatan Abdil, "Türkiye'de barışın sabote edilmemesi gerektiğini ve barışın olması için mücadelelerini sürdüreceklerini" kaydetti.