Şehit uzman çavuş 5 yıl İmralı'da görev yapmış

Tokat'ta düzenlenen hain saldırı sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Harun Arslanbay'ın İmralı Adası'nda 5 yıl görev yaptığı ortaya çıktı.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde şehit olan 7 askerden uzman çavuş Harun Arslanbay'ın İmralı Adası'ndaki Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yaklaşık 5 yıl görev yaptığı öğrenildi.

BABA EVİNDE YAS VAR

Şehit olan uzman çavuş Harun Arslanbay'ın Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü köyündeki baba evinde yas var. Arslanbay'ın (32) babası Hamdi Arslanbay (65) saldırı haberini televizyondan izleyince endişeye kapılarak, bilgi almak için Yumartalık İlçe Jandarma Karakolu'na gitti. Askeri yetkililerin aileye acı haberi vermek üzere hazırlık yaptığı sırada karakola ulaşan baba, burada oğlunun şehit olduğu haberini aldı.

Askerler tarafından evine getirilen baba Arslanbay, 'Bana bir değil iki tane terörist verin. İkisini de ellerimle öldüreceğim' diyerek, gözyaşı döktü. Sağlık görevlilerince sakinleştirici iğne vurulan anne Döndü Arslanbay da kendini görüntüleyen basın mensuplarına 'Bizi bu halde göstermeyin, onlar sevinmesin' dedi.

ZEHRA VE ZEYNEP YETİM KALDI

Bu arada, şehit uzman çavuşun yaklaşık 3 yıllık evli olduğu, Zehra (2) ile Zeynep (6 aylık) isminde iki kızının bulunduğu öğrenildi. Yaklaşık 9 yıllık uzman çavuş olan Arslanbay'ın İmralı Adası'ndaki Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yaklaşık 5 yıl görev yaptığı, Tokat'ta ise yaklaşık 1 yıldır görevli olduğu bildirildi.

Öte yandan, Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Yumurtalık Emniyet Amiri Ateş Taflı, Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağatay Borucu ile diğer ilgililer de şehidin evine gelerek, ailenin acısını paylaştı.

"ÜÇ TANE DAHA OĞLUM VAR, FEDA OLSUN"

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda, şehit olan 7 askerden Adıyamanlı Er Onur Bozdemir'in ailesi, Adıyaman'ın Tut ilçesine bağlı Yaylımlı köyündeki evlerinde oğullarının şehit olduğu haberini alınca üzüntüye boğuldu.

Şehit Bozdemir'in annesi ve yakınları, ağıtlar yakarak, terörü lanetledi. Şehit askerin babası Ahmet Bozdemir, şunları söyledi: 'Üç tane daha oğlum var, onlar da vatana feda olsun. Oğlumla bir gün önce görüşmüştüm. Bana, gayet iyi olduğunu söyledi. Kurban Bayramı için 20 günlüğüne izne gelmişti. Daha 3 gün önce tekrar gönderdiğimiz oğlumuzun şehit haberini almamız bizi çok üzdü, ama 'vatan sağ olsun' diyorum. Onur'dan başka 3 oğlum var, onları da göndereceğim, yetmezse ben de gideceğim. Vatan düşmanlarına lanet olsun.' Anne Ayşe Bozdemir de 'kuzumu elimden aldılar' diye ağıtlar yaktı ve teröre lanetler yağdırdı.