Gezici Festival yola çıktı

Bu sene 15. Yaşını kutlayan Gezici Festival Ankara Batı Sineması'nda yapılan törenle başladı. Şevval Sam'ın sunuculuğunu yaptığı gecede festivalin 15 yılından özel bir seçki gösterildi.

20 Aralık'a kadar Ankara, Artvin ve Üsküp’te gerçekleşecek olan Gezici Festival yapılan bir törenle yolculuğuna başladı. Şevval Sam’ın sunuculuğunu yaptığı gecede Çankaya Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

Plaketini Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu’ndan alan Çankaya Belediyesi Başkanı Bülent Tanık, Ankara’daki kültür sanat ortamının kötüye gittiğini ama yine de umutlu olduklarını, sivil toplumun varlığının kendilerine güç verdiğini söyledi. Ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Tanık, kültür sanata desteklerinin devam edeceğini de ekledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı adına geceye katılan Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, kültürü Türkiye’nin en ücra köşelerine götürmek, kültürün ve sanatın demokratik yayılımını sağlamak konusunda duyarlı olduklarını ve Gezici Festival’in 15 yıldır üstlendiği misyonun Bakanlığın misyonuna denk düştüğünü belirtti.

Genç ayrıca, “Umarım ki, Bakanlığımızın yanı sıra yerel yönetimler, ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler, vakıflar, dernekler ve benzeri kuruluşlar da kültürel sanatsal etkinliklerin desteklenmesinde Bakanlığımızın yanında yer alırlar. Böylelikle hem sayıca hem de nitelik olarak daha büyük sanatsal etkinlikler düzenlenir” dedi.

30 Kasım’da hayatını kaybeden Ahmet Uluçay’ın da anıldığı gecenin sonunda 15 yıla özel kısa film seçkisi gösterildi.