Kamu-Sen'den minare yasağına protesto

Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilciliği'ne bağlı sendikalar, cuma namazı çıkışında referandum sonucu minare yapımının yasaklandığı İsviçre'yi protesto etti.

Kamu-Sen'den minare yasağına protesto
Türkiye Kamu Sen'e bağlı Diyanet Vakıf- Sen Şube Başkanı Hüseyin Çıranlıoğlu, bağlı sendika şube başkanlarının katılımıyla Lala Paşa Camii bahçesinde basın bildirisi okudu.

Çıranlıoğlu, minare referandumu ile İsviçre'nin din ve vicdan özgürlüğü alanındaki gerçek yüzünü gösterdiğini belirtti.

Minare yasağının Avrupa tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayan Çıranlıoğlu, söz konusu yasağın kültürler ve inançlar arası ilişkilere darbe vurduğuna dikkat çekti.

İsviçre'nin minare yasağının Müslümanların onurunu kırıp, incittiğine dikkat çeken Çıranlıoğlu, "Minare üzerinden dini değerlerin tartışma konusu yapılması ve İslam'ın bir kez daha şiddetle özdeşleştirilmesi bütün Müslümanları derinden yaralamıştır. Mevcut referandum kararıyla Müslüman toplulukların onurları incitilmiş, din ve vicdan özgürlükleri engellenmiştir." diye konuştu.

İsviçre'nin her vesileyle çağdaş dünyaya insan hakları dersi vermeye yeltendiğini hatırlatan Çıranlıoğlu, "1915 olaylarını 'soykırım' olarak gören, Ermeni yalanlarına sahip çıkarak şerefli tarihimizi karalamaya yeltenen İsviçre, din ve kültür farklılıklarını bir kırılma ve çatışma hattına dönüştüren bu yaklaşımıyla insanlık onurunu çiğnemiştir." dedi.

Eyleme destek veren sendika üyeleri de ellerinde taşıdıkları " Haçlı zihniyeti hortladı', 'Ne AB, ne ABD işte medeni Avrupa' dövizleriyle İsviçre'yi kınadı.