Köylüler taş ocağına tepkili

Adana'nın Ceyhan ilçesi'ne bağlı Azizli Köyü sakinleri, ormanlık alan içerisinde taş ocağı işletmesinin faaliyete geçmesine tepki gösteriyor.

Köy muhtarı Ömer Yağan, yaklaşık 1 yıl önce faaliyetlerine başlayan taş ocağı işletmesinde meydana gelen patlamaların, köyün yanından geçen sulama kanalını da tahrip ettiğini belirtti. Yağan, ilgili tüm kurumlara başvurduklarını ancak maden ocağı işletmesinin tüm izinlerinin yasalara uygun olduğundan bir şey yapamadıklarını ifade ederek, "Hamdilli sınırından Osmaniye sınırına kadar uzayan yamaçlarda ekili olan fıstık çamı ormanlarımız bu yıl ürün vermeye başladı. Ancak devlet ormanlık bölgenin ortasında taş ocağı açılmasına gerekli izni veriyor. Bu nasıl bir iş.15 yılda yetişen ormanımızı kendi ellerimizle yok ediyoruz. Ondan sonra da küresel ısınma diyoruz. Böyle yaparsanız küresel ısınma da olur, her şey olur. Taş ocağı bölgede 10 yıl çalışma izni almış, on yılda ne ağaç kalır, ne bitki türü ne de yaban hayvanı. Ayrıca 600 bin dönümlük araziyi sulayan DSİ kanalı, patlamalardan dolayı tahrip oldu. Arazilerimiz sular altında da kalabilir” diye konuştu.
Köy sakinleri ise taş ocağındaki patlamalardan dolayı sürekli tedirgin olduklarını ve yetiştirdikleri tarım ürünlerinde verim kaybı yaşadıklarını da ifade ederek “Köyümüze taş ocağı istemiyoruz.” dedi.
Patlamalardan dolayı evinde çatlaklar oluştuğunu söyleyen köy sakinlerinden Refik Çelik, "Kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Sağlığımız yok oluyor” diye konuştu.