Aşiret kavgası kanlı bitti

Hakkari'nin en büyük aşiretlerinden biri olan Pinyanişiler, akrabaları olan kızı kaçırdıkları gerekçesiyle Slehi aşiretine ait işyerlerini bastı.

Aşiret kavgası kanlı bitti
Slehi aşiretine ait iş yerlerini taş yağmuruna tutan Pinyanişi arişeti, dükkanın camlarını ve kepenklerini kırdı.

İşyeri sahipleri yapılan taşlı ve sopalı baskına havaya ateş açarak kendilerini savunmaya çalıştı. Kısa sürede olay yerine gelen güvenlik güçleri olaya müdahale etti. Erkek tarafından Slehi aşireti mensuplarından 7 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki işyerleri taş yağmuruna tutuldu. Slehi aşireti mensubu bir gencin, Pinyenişi aşiretlerinden 20 yaşındaki bir kızı kaçırdığını iddia eden göstericiler, gencin işyerine taş ve sopalarla saldırdı. Saldırı sırasında, hedef gençin yerine dükkan da bulunan akrabaları zarar gördü. Kendilerini korumak için havaya ateş açan Slehi aşireti mensuplarından 7 kişi yaralandı. Çevik kuvvet polisinin yardımı ile ambulanslarla bindirilen yaralılar hastaneye götürüldü.

Olay yerine gelen güvenlik güçleri, kızgın göstericileri engellemekte başarılı olamadı. Saldırıya uğrayan işyerinin çevresindeki ev ve işyerleri de hasar gördü. Kalabalığın artması üzerine olay yerine takviye polis ekipleri geldi. Polis panzerlerinin intikal etmesiyle ortalık biraz sakinleşti. Gerginliğin hakim olduğu kentte, yeni bir olayın çıkmaması için güvenlik güçleri yeni tedbirler aldı.